Michel Preud’homme

© BELGAIMAGE

Na de wedstrijd Antwerp-Standard gaf Michel Preud’homme – zoals gewoonlijk als hij verliest – wat giftige en cynische commentaar, onder meer over de manier van spelen van Antwerp en het gooien met bekertjes bier.

Hij voelde zich niet meer veilig…

Akkoord, het hoort niet dat er met bekertjes bier gegooid wordt naar spelers, trainers en scheidsrechters. Maar met vuurbommen gooien, is nog wat anders, dacht ik.

Wat de manier van spelen betreft lijkt het erop dat het vooral Antwerp is dat er fysiek hard tegenaan gaat. Jelle Van Damme werpt heel zijn gewicht in de schaal, er is het ongeleide projectiel Lamkel Zé, die tegen zichzelf moet beschermd worden. Maar voor de rest … Ook vijf gele kaarten voor Standard!

En nog meer: in de heenmatch – op Standard dus – vond zelfs reporter Filip Joos dat Standard er goed vanaf kwam in de eerste helft qua gele kaarten. Een rode had zelfs gemoeten na twee keer geel. Van het laatste duel herinner ik mij een donkerrode overtreding van Miangue op Lamkel Zé, waarvoor nog geen geel getrokken werd.

Vandaar het werpen van bekertjes, met als gevolg het even (10 minuten) stopzetten van de wedstrijd.

Ook een penalty-overtreding op Mbokani werd niet bestraft, waarschijnlijk omdat direct daarna Zé de 2-1 scoorde.

Maar dan Preud’homme zelf… Hebt u die al eens bezig gezien aan de zijlijn? Constant reclameren, irriteren, de scheidsrechter bijna fysiek aanvallen. Dat doet die man al jaren zonder veel gevolg en dan komt die op tv de koorknaap uithangen!

Ook de media spelen een rolletje en dansen soms naar de pijpen van ‘de charmante Michel.’

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content