‘Michael Jackson nam wellicht zelf fatale dosis Propofol’

© Image Globe

De Amerikaanse anesthesist en Propofolexpert Paul White heeft het in de rechtszaal opgenomen voor de beschuldigde Conrad Murray.

Wellicht heeft Michael Jackson zichzelf de fatale dosis van het narcoticamiddel Propofol toegediend. Dat heeft de Amerikaanse anesthesist en Propofolexpert Paul White gezegd op het proces tegen Conrad Murray, de vroegere lijfarts van de overleden zanger. White is de laatste getuige in het proces, dat aan zijn vijfde week toe is. De expert werd door de verdediging voorgedragen. Zijn getuigenis zal volgens de krant Los Angeles Times maandag worden voortgezet.

Overdosis

Volgens het autopsierapport overleed Wacko Jacko in juni 2009 aan een overdosis Propofol. De aanklager gaat ervan uit dat Jackson een grote hoeveelheid van het narcoticamiddel intraveneus kreeg toegediend. Conrad Murray zou daarvoor dan verantwoordelijk zijn.

Maar de beklaagde had tegen de politie verklaard dat hij zijn patiënt slechts een kleine hoeveelheid van het middel had toegediend.

Volgens White is dat een geloofwaardige verklaring. Hij acht het mogelijk dat de lijfarts eerst een kleine dosis gaf aan Jackson en dat de King of Pop zichzelf vervolgens een tweede, grotere, dosis toediende buiten het medeweten van de arts.

Conrad Murray (58) wordt beschuldigd van doodslag door nalatigheid. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot vier jaar cel en het verlies van zijn toelating om de geneeskunde uit te oefenen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content