Mercedes distantieert zich van commercial waarin Adolf Hitler sterft (video)

© YouTube
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

Op het internet circuleert een reclamefilmpje voor Mercedes-Benz waarin een jonge Adolf Hitler wordt doodgereden. De constructeur distantieert zich van de commercial en noemt hem ongepast.

Het filmpje werd gemaakt door Tobias Haase, een student aan een Duitse filmschool. Het toont een Mercedes C-klasse die door het Oostenrijkse Braunau am Inn rijdt. Dankzij het Collision Prevention Assist-systeem, dat mogelijke botsingen tijdig detecteert en het remvermogen optimaliseert, wordt een aanrijding met enkele spelende kinderen nipt vermeden. Even verderop gaat het wel mis: een jongen die de weg oversteekt, wordt toch overreden door de Mercedes.

Het slachtoffer blijkt de jonge Adolf Hitler te zijn. Braunau am Inn is de geboorteplaats van de dictator. Na het ongeval ligt het lichaam op straat in de vorm van een hakenkruis. De boodschap die verschijnt is: ‘Erkennt Gefahren, bevor sie entstehen’ (Herkent gevaren voor ze ontstaan).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mercedes-Benz distantieert zich nadrukkelijk van het filmpje en noemt het smakeloos en ongepast. Op vraag van de constructeur liet Haase de spot voorafgaan door de mededeling dat Mercedes-Benz noch moederbedrijf Daimler iets te maken hebben met de commercial.

Pikant detail: volgens De Volkskrant werd het filmpje intussen genomineerd voor een prijs. Een van de sponsors van die prijs is… Mercedes-Benz.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content