Nelson Mandela's stichting heeft de Zuid-Afrikanen opgeroepen om 67 minuten vrijwilligerswerk te doen om zo de 67 jaar te herdenken die het anti-apartheidsicoon aan de politieke strijd in Zuid-Afrika wijdde.

De Nelson Mandela Foundation wil dat de verjaardag van Mandela mensen inspireert om van de wereld een betere plek te maken. "Als een man 67 jaar van zijn leven kan wijden aan het beter maken van de wereld, stel je dan eens voor wat wij kunnen bereiken als iedereen 67 minuten van zijn tijd vrijmaakt om hetzelfde te doen," zegt Said Achmat Dangor, het hoofd van de stichting.

Zuid-Afrikaanse bedrijven, goede doelen en beroemmdheden hebben aangekondigd dat ze vrijwilligerswerk zullen doen. Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon riep de mensen in de wereld op om hetzelfde te doen. "De beste manier om Nelson Mandela te bedanken voor zijn werk is zelf actie te ondernemen."

Miljoenen schoolkinderen zongen maandag simultaan een speciaal voor Mandela's verjaardag gecomponeerd liedje. Het is niet duidelijk of het doel van 12,4 miljoen was bereikt voor een nieuw wereldrecord.

Mandela zal zijn verjaardag in het gezelschap van zijn familie vieren in zijn thuisstad. Hij verscheen niet meer in het openbaar sinds de slotceremonie van de Wereldbeker voetbal in juli 2010. Mandela sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Sinds zijn opname in het ziekenhuis in januari krijgt hij voortdurend medische verzorging. (TE)

Nelson Mandela's stichting heeft de Zuid-Afrikanen opgeroepen om 67 minuten vrijwilligerswerk te doen om zo de 67 jaar te herdenken die het anti-apartheidsicoon aan de politieke strijd in Zuid-Afrika wijdde. De Nelson Mandela Foundation wil dat de verjaardag van Mandela mensen inspireert om van de wereld een betere plek te maken. "Als een man 67 jaar van zijn leven kan wijden aan het beter maken van de wereld, stel je dan eens voor wat wij kunnen bereiken als iedereen 67 minuten van zijn tijd vrijmaakt om hetzelfde te doen," zegt Said Achmat Dangor, het hoofd van de stichting. Zuid-Afrikaanse bedrijven, goede doelen en beroemmdheden hebben aangekondigd dat ze vrijwilligerswerk zullen doen. Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon riep de mensen in de wereld op om hetzelfde te doen. "De beste manier om Nelson Mandela te bedanken voor zijn werk is zelf actie te ondernemen." Miljoenen schoolkinderen zongen maandag simultaan een speciaal voor Mandela's verjaardag gecomponeerd liedje. Het is niet duidelijk of het doel van 12,4 miljoen was bereikt voor een nieuw wereldrecord. Mandela zal zijn verjaardag in het gezelschap van zijn familie vieren in zijn thuisstad. Hij verscheen niet meer in het openbaar sinds de slotceremonie van de Wereldbeker voetbal in juli 2010. Mandela sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Sinds zijn opname in het ziekenhuis in januari krijgt hij voortdurend medische verzorging. (TE)