Charlie Gilmour, zoon van zanger/gitarist David Gilmour van Pink Floyd, is veroordeeld tot 16 maand cel wegens zijn deelname aan het geweld tijdens een studentenprotest tegen het konvooi van prins Charles en zijn vrouw Camilla. De 21-jarige student geschiedenis in Cambridge, die op het moment van de feiten onder invloed van drugs was, werd gefotografeerd toen hij bezig was de Cenotaph te beklimmen nabij het parlement en aan de Britse vlag te hangen.

Ook was hij ervan beschuldigd een vuilnisbak naar een wagen van een prinselijk konvooi te hebben gegooid, op de motorkap van een wagen te zijn gesprongen en de ruit van een winkel te hebben ingeslagen. Het prinselijk paar Charles en Camilla trok toen naar het theater. De jongeman pleitte schuldig.

Het studentenprotest was tegen de verhoging van de kosten voor de universiteit. (Belga/TE)

Charlie Gilmour, zoon van zanger/gitarist David Gilmour van Pink Floyd, is veroordeeld tot 16 maand cel wegens zijn deelname aan het geweld tijdens een studentenprotest tegen het konvooi van prins Charles en zijn vrouw Camilla. De 21-jarige student geschiedenis in Cambridge, die op het moment van de feiten onder invloed van drugs was, werd gefotografeerd toen hij bezig was de Cenotaph te beklimmen nabij het parlement en aan de Britse vlag te hangen. Ook was hij ervan beschuldigd een vuilnisbak naar een wagen van een prinselijk konvooi te hebben gegooid, op de motorkap van een wagen te zijn gesprongen en de ruit van een winkel te hebben ingeslagen. Het prinselijk paar Charles en Camilla trok toen naar het theater. De jongeman pleitte schuldig. Het studentenprotest was tegen de verhoging van de kosten voor de universiteit. (Belga/TE)