Dat meldt de BBC. McDuffie overleed in een rusthuis in Dallas, zo maakte zijn dochter bekend. Hij is 86 jaar geworden.

Fotograaf Alfred Eisenstaedt maakte de foto op 14 augustus 1945, toen bekend raakte dat Japan zich had overgegeven. Het werd één van de meest bekende foto's over het einde van Wereldoorlog II.

Volgens McDuffie, die in 1945 achttien was, was hij onderweg in New York toen bekend raakte dat Japan zich overgaf. "Ik was zo gelukkig. Ik liep de straat op, en toen zag ik de verpleegster. Ze zag me schreeuwen en met een grote lach op mijn gezicht ging ik naar haar toe en kuste ik haar", aldus zijn verhaal.

Zijn bewering dat hij de bewuste matroos was, werd ondesteund door later onderzoek van een forensisch tekenaar. Edith Shain beweerde de verpleegster te zijn op de foto. Ze werkte in een ziekenhuis in de buurt. Shain overleed in 2010. (Belga/TV)

Dat meldt de BBC. McDuffie overleed in een rusthuis in Dallas, zo maakte zijn dochter bekend. Hij is 86 jaar geworden.Fotograaf Alfred Eisenstaedt maakte de foto op 14 augustus 1945, toen bekend raakte dat Japan zich had overgegeven. Het werd één van de meest bekende foto's over het einde van Wereldoorlog II. Volgens McDuffie, die in 1945 achttien was, was hij onderweg in New York toen bekend raakte dat Japan zich overgaf. "Ik was zo gelukkig. Ik liep de straat op, en toen zag ik de verpleegster. Ze zag me schreeuwen en met een grote lach op mijn gezicht ging ik naar haar toe en kuste ik haar", aldus zijn verhaal.Zijn bewering dat hij de bewuste matroos was, werd ondesteund door later onderzoek van een forensisch tekenaar. Edith Shain beweerde de verpleegster te zijn op de foto. Ze werkte in een ziekenhuis in de buurt. Shain overleed in 2010. (Belga/TV)