De Amerikaanse heavymetalzanger Ronnie James Dio is zondag op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. Dio nam in 1979 de plaats in van Ozzy Osbourne in Black Sabbath.

"Vandaag is mijn hart gebroken. Ronnie is op 16 mei om 7.45 uur (plaatselijke tijd, nvdr) overleden", verklaarde zijn echtgenote op de website.

Dio, wiens echte naam Ronald James Padavona is, speelde al sinds de jaren vijftig in verschillende rockbands. In het midden van de jaren zeventig nam Deep Purple-gitarist Ritchie Blackmore hem op in zijn nieuwe groep Rainbow.

Dio stond vooral bekend om zijn krachtige stem. Hij is ook degene die het metalhandsymbool, het beroemde gebaar met de pink en wijsvinger, populair maakte in de metalwereld.

De Amerikaanse heavymetalzanger Ronnie James Dio is zondag op 67-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. Dio nam in 1979 de plaats in van Ozzy Osbourne in Black Sabbath. "Vandaag is mijn hart gebroken. Ronnie is op 16 mei om 7.45 uur (plaatselijke tijd, nvdr) overleden", verklaarde zijn echtgenote op de website. Dio, wiens echte naam Ronald James Padavona is, speelde al sinds de jaren vijftig in verschillende rockbands. In het midden van de jaren zeventig nam Deep Purple-gitarist Ritchie Blackmore hem op in zijn nieuwe groep Rainbow. Dio stond vooral bekend om zijn krachtige stem. Hij is ook degene die het metalhandsymbool, het beroemde gebaar met de pink en wijsvinger, populair maakte in de metalwereld.