Tal van Senegalezen "hebben me al erg lang op verschillende manier opgeroepen me kandidaat te stellen bij de presidentsverkiezingen van februari. Ik heb geluisterd, ik het gehoord, ik antwoord positief op jullie vraag. Ik ben kandidaat", zei de 52-jarige Ndour, die eveneens voorzitter is van een burgerbeweging die in 2010 boven de doopvont werd gehouden. "Het is een belangrijke patriottische plicht", voegde Ndour eraan toe.

Ndour raakte bij ons vooral bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel tijdens de jaren tachtig en door het duet "7 Seconds" met Neneh Cherry.

Na 40 jaar socialistisch bewind kwam in 2000 de liberaal Abdoulaye Wade aan de macht in Senegal. De 85-jarige Wade werd in 2007 voor vijf jaar herverkozen. Hij is opnieuw kandidaat, ditmaal voor een zevenjarige termijn, als gevolg van een Grondwetswijziging. Zijn tegenstanders vinden dat Wade geen kandidaat meer kan zijn omdat hij er al twee termijnen heeft opzitten.

In totaal heeft een twintigtal personen zijn kandidatuur ingediend. Het Hooggerechtshof moet eind januari beslissen over de geldigheid van de kandidaturen. De eerste stemronde staat voor 26 februari geprogrammeerd. (Belga/TE)

Tal van Senegalezen "hebben me al erg lang op verschillende manier opgeroepen me kandidaat te stellen bij de presidentsverkiezingen van februari. Ik heb geluisterd, ik het gehoord, ik antwoord positief op jullie vraag. Ik ben kandidaat", zei de 52-jarige Ndour, die eveneens voorzitter is van een burgerbeweging die in 2010 boven de doopvont werd gehouden. "Het is een belangrijke patriottische plicht", voegde Ndour eraan toe. Ndour raakte bij ons vooral bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel tijdens de jaren tachtig en door het duet "7 Seconds" met Neneh Cherry. Na 40 jaar socialistisch bewind kwam in 2000 de liberaal Abdoulaye Wade aan de macht in Senegal. De 85-jarige Wade werd in 2007 voor vijf jaar herverkozen. Hij is opnieuw kandidaat, ditmaal voor een zevenjarige termijn, als gevolg van een Grondwetswijziging. Zijn tegenstanders vinden dat Wade geen kandidaat meer kan zijn omdat hij er al twee termijnen heeft opzitten. In totaal heeft een twintigtal personen zijn kandidatuur ingediend. Het Hooggerechtshof moet eind januari beslissen over de geldigheid van de kandidaturen. De eerste stemronde staat voor 26 februari geprogrammeerd. (Belga/TE)