Verwacht wordt dat de Italiaanse Senaat woensdag voor de verwijdering van Berlusconi uit het pluche stemt - een gevolg van zijn veroordeling voor fiscale fraude. Daardoor verliest de ex-premier zijn onschendbaarheid en mogelijk wacht hem nog gemeenschapsdienst.

De Italiaanse president Giorgio Napolitano liet maandag al weten dat hij niet van plan is om Berlusconi gratie te verlenen.

Redden

Maar als we de Italiaanse media mogen geloven, speelt de Russische president Vladimir Poetin met het idee om zijn goede vriend Berlusconi te 'redden van die vernedering' door hem een functie te geven als ambassadeur van Rusland in Vaticaanstad.

Op die manier zou Poetin Berlusconi met een diplomatiek paspoort nieuwe onschendbaarheid bezorgen en redden van verdere vervolging door het gerecht. Eerder dit jaar kreeg 'Il Cavaliere' in de zaak-Rubygate ook al veroordeeld tot zeven jaar cel voor seks met een minderjarige en machtsmisbruik. Zijn beroep wordt in 2014 behandeld.

Goede vrienden

Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, ondenkbaar is het niet. Poetin en Berlusconi zijn twee handen op een buik en hebben elkaar altijd door dik en dun verdedigd. Poetin was gisteren in Rome voor een ontmoeting met paus Franciscus en sprak nadien ook met Napolitano en Berlusconi.

Verwacht wordt dat de Italiaanse Senaat woensdag voor de verwijdering van Berlusconi uit het pluche stemt - een gevolg van zijn veroordeling voor fiscale fraude. Daardoor verliest de ex-premier zijn onschendbaarheid en mogelijk wacht hem nog gemeenschapsdienst. De Italiaanse president Giorgio Napolitano liet maandag al weten dat hij niet van plan is om Berlusconi gratie te verlenen.ReddenMaar als we de Italiaanse media mogen geloven, speelt de Russische president Vladimir Poetin met het idee om zijn goede vriend Berlusconi te 'redden van die vernedering' door hem een functie te geven als ambassadeur van Rusland in Vaticaanstad.Op die manier zou Poetin Berlusconi met een diplomatiek paspoort nieuwe onschendbaarheid bezorgen en redden van verdere vervolging door het gerecht. Eerder dit jaar kreeg 'Il Cavaliere' in de zaak-Rubygate ook al veroordeeld tot zeven jaar cel voor seks met een minderjarige en machtsmisbruik. Zijn beroep wordt in 2014 behandeld.Goede vriendenHoe onwaarschijnlijk het ook klinkt, ondenkbaar is het niet. Poetin en Berlusconi zijn twee handen op een buik en hebben elkaar altijd door dik en dun verdedigd. Poetin was gisteren in Rome voor een ontmoeting met paus Franciscus en sprak nadien ook met Napolitano en Berlusconi.