Het Witte Huis heeft woensdag het geboortecertificaat van president Barack Obama op het internet gezet. De regering wil zo een einde maken aan de geruchten uit Republikeinse hoek dat Obama niet in de Verenigde Staten werd geboren.

Een document dat Obama tijdens zijn verkiezingscampagne al vrijgaf, toonde dat hij op 4 augustus 1961 werd geboren in Hawaii. Dit uitgebreidere certificaat specificeert dat de president ter wereld kwam in het Kapiolani Maternity and Gynecological Hospital in Honolulu, op het eiland Oahu. Zijn ouders zijn de toen 25-jarige student Barack Hussein Obama en de 18-jarige Stanley Ann Dunham.

Op een persconferentie zei Obama woensdag dat de discussie over zijn geboorteplaats de focus wegneemt van belangrijkere zaken. "We hebben geen tijd voor dit soort onnozelheden. We hebben betere dingen te doen. Ik heb betere dingen te doen," aldus de president.

Kenia

Vanuit Republikeinse hoek wordt al langer het gerucht verspreid dat Obama niet in de VS zou zijn geboren.

Donald Trump, mogelijk presidentskandidaat voor Republikeinen in 2012, verklaarde onlangs opnieuw dat hij vermoedt dat Obama in Kenia geboren werd. Enkel wie in de Verenigde Staten geboren werd, kan president van het land zijn. (KVDA) Bekijk het geboortecertificaat van Barack Obama.

Het Witte Huis heeft woensdag het geboortecertificaat van president Barack Obama op het internet gezet. De regering wil zo een einde maken aan de geruchten uit Republikeinse hoek dat Obama niet in de Verenigde Staten werd geboren. Een document dat Obama tijdens zijn verkiezingscampagne al vrijgaf, toonde dat hij op 4 augustus 1961 werd geboren in Hawaii. Dit uitgebreidere certificaat specificeert dat de president ter wereld kwam in het Kapiolani Maternity and Gynecological Hospital in Honolulu, op het eiland Oahu. Zijn ouders zijn de toen 25-jarige student Barack Hussein Obama en de 18-jarige Stanley Ann Dunham. Op een persconferentie zei Obama woensdag dat de discussie over zijn geboorteplaats de focus wegneemt van belangrijkere zaken. "We hebben geen tijd voor dit soort onnozelheden. We hebben betere dingen te doen. Ik heb betere dingen te doen," aldus de president.Kenia Vanuit Republikeinse hoek wordt al langer het gerucht verspreid dat Obama niet in de VS zou zijn geboren. Donald Trump, mogelijk presidentskandidaat voor Republikeinen in 2012, verklaarde onlangs opnieuw dat hij vermoedt dat Obama in Kenia geboren werd. Enkel wie in de Verenigde Staten geboren werd, kan president van het land zijn. (KVDA) Bekijk het geboortecertificaat van Barack Obama.