De veertigjarige extreem-sporter was op de 7861 meter hoge berg Nuptse, die net naast Mount Everest ligt, in de omgeving van Camp 2 naar beneden gegleden en in de diepte gestort. Dat heeft Durga Dutta Dhakal, directeur-generaal van de toeristische dienst van Nepal, zondag meegedeeld. Onduidelijk is of de Zwitser al aan de klim was begonnen dan wel is verongelukt bij de voorbereidingen.

Steck is het eerste dodelijke slachtoffer van het klimseizoen van dit jaar, klinkt het. Dit seizoen loopt van april tot mei. Steck, met de bijnaam "Swiss Machine", was gekend voor zijn gewaagde, snelle beklimmingen in het Himalayagebergte. De alpinist had gepland om binnen de 48 uur zowel de Mount Everest (8.848 meter) alsook de naburige Lhotse (8.511 meter) te beklimmen, zonder zuurstofmasker.

In 2015 had Steck in de Alpen alle toppen van boven de 4.000 meter in 62 dagen bedwongen. Het traject tussen de bergen legde hij naar eigen zeggen met de fiets af.

Zijn lichaam werd van de dichtstbijgelegen landingsplaats naar Lukla overgevlogen, zei Dhakal voorts. Stecks expeditieteam zorgt momenteel voor de overdracht van zijn lijk naar Kathmandu.

De veertigjarige extreem-sporter was op de 7861 meter hoge berg Nuptse, die net naast Mount Everest ligt, in de omgeving van Camp 2 naar beneden gegleden en in de diepte gestort. Dat heeft Durga Dutta Dhakal, directeur-generaal van de toeristische dienst van Nepal, zondag meegedeeld. Onduidelijk is of de Zwitser al aan de klim was begonnen dan wel is verongelukt bij de voorbereidingen. Steck is het eerste dodelijke slachtoffer van het klimseizoen van dit jaar, klinkt het. Dit seizoen loopt van april tot mei. Steck, met de bijnaam "Swiss Machine", was gekend voor zijn gewaagde, snelle beklimmingen in het Himalayagebergte. De alpinist had gepland om binnen de 48 uur zowel de Mount Everest (8.848 meter) alsook de naburige Lhotse (8.511 meter) te beklimmen, zonder zuurstofmasker. In 2015 had Steck in de Alpen alle toppen van boven de 4.000 meter in 62 dagen bedwongen. Het traject tussen de bergen legde hij naar eigen zeggen met de fiets af. Zijn lichaam werd van de dichtstbijgelegen landingsplaats naar Lukla overgevlogen, zei Dhakal voorts. Stecks expeditieteam zorgt momenteel voor de overdracht van zijn lijk naar Kathmandu.