Televisiezender vtm, productiehuis Kanakna, presentatrice Rani De Coninck en juryleden Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins van het programma "Mijn Restaurant" betuigen maandag hun medeleven aan de familie en vrienden van Aerts.

"We zijn geschokt en aangeslagen door het bericht dat Chris Aerts uit het leven is gestapt en wensen zijn familie en vrienden zeer veel sterkte toe in deze moeilijke periode", luidt het.

De 34-jarige Mechelaar die vorig jaar deelnam aan het vtm-programma pleegde vrijdagnacht zelfmoord. De politie vond het lichaam van de kok zaterdag kort na de middag in een garagebox.

Problemen

Aerts - vader van drie kinderen - baatte in 2009 het restaurant 't Gerecht in Turnhout uit en haalde toen de finale van Mijn Restaurant net niet.

Volgens een tante die namens de familie spreekt, zouden de problemen begonnen zijn na zijn deelname aan het vtm-programma. "Hij en Wendy gingen uit elkaar en hij bleef met een schuldenberg achter", verduidelijkt ze in Het Nieuwsblad. "Ik wou dat hij nooit had deelgenomen aan het programma, dan was dit niet gebeurd."

Op een USB-stick werd een afscheidsbrief gevonden. Een dag voor zijn dood liet Aerts ook een boodschap achter op zijn facebookpagina: "Chris Aerts 'is fckt up..... madness is running in my brain... Should I Stay Or Should I Go'", bericht onder meer Het Laatste Nieuws.

Impact

Programmadirecteur Jan Segers wijst erop dat het programma een grote impact heeft op de deelnemers door de grote media-aandacht voor, tijdens en na de deelname. "Aangezien we ons daar sinds vele jaren van bewust zijn, besteden we samen met alle productiehuizen zeer veel aandacht aan de selectie en de psychologische begeleiding van kandidaten aan televisieprogramma's", aldus Segers. "Voor de reeksen van 'Mijn Restaurant' was en is dat niet anders."

De zender zal blijvend aandacht besteden aan een uitgebreide begeleiding van kandidaten die deelnemen aan televisieprogramma's.

Televisiezender vtm, productiehuis Kanakna, presentatrice Rani De Coninck en juryleden Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins van het programma "Mijn Restaurant" betuigen maandag hun medeleven aan de familie en vrienden van Aerts. "We zijn geschokt en aangeslagen door het bericht dat Chris Aerts uit het leven is gestapt en wensen zijn familie en vrienden zeer veel sterkte toe in deze moeilijke periode", luidt het. De 34-jarige Mechelaar die vorig jaar deelnam aan het vtm-programma pleegde vrijdagnacht zelfmoord. De politie vond het lichaam van de kok zaterdag kort na de middag in een garagebox.Problemen Aerts - vader van drie kinderen - baatte in 2009 het restaurant 't Gerecht in Turnhout uit en haalde toen de finale van Mijn Restaurant net niet. Volgens een tante die namens de familie spreekt, zouden de problemen begonnen zijn na zijn deelname aan het vtm-programma. "Hij en Wendy gingen uit elkaar en hij bleef met een schuldenberg achter", verduidelijkt ze in Het Nieuwsblad. "Ik wou dat hij nooit had deelgenomen aan het programma, dan was dit niet gebeurd." Op een USB-stick werd een afscheidsbrief gevonden. Een dag voor zijn dood liet Aerts ook een boodschap achter op zijn facebookpagina: "Chris Aerts 'is fckt up..... madness is running in my brain... Should I Stay Or Should I Go'", bericht onder meer Het Laatste Nieuws. ImpactProgrammadirecteur Jan Segers wijst erop dat het programma een grote impact heeft op de deelnemers door de grote media-aandacht voor, tijdens en na de deelname. "Aangezien we ons daar sinds vele jaren van bewust zijn, besteden we samen met alle productiehuizen zeer veel aandacht aan de selectie en de psychologische begeleiding van kandidaten aan televisieprogramma's", aldus Segers. "Voor de reeksen van 'Mijn Restaurant' was en is dat niet anders." De zender zal blijvend aandacht besteden aan een uitgebreide begeleiding van kandidaten die deelnemen aan televisieprogramma's.