Heard kreeg van de rechter in Southport, Queensland enkel het bevel om een maand lang uit de problemen te blijven op straffe van een boete van 1.000 Australische dollar (678 euro), meldt persagentschap Reuters. Ze had schuldig gepleit en zag de twee aanklachten voor dierensmokkel geseponeerd. Op die aanklachten stond een maximumstraf van tien jaar gevangenis.

'War on terriër'

Depp en Heard waren in mei 2015 voor filmopnames in Australië en hadden hun Yorkshireterriërs Pistol en Boo meegenomen. Ze vlogen met een privéjet en beschikten niet over een geldige vergunning voor de invoer van de honden. Heard werd als eigenares aangeklaagd. De zaak, die de bijnaam 'War on terriër' kreeg, veroorzaakte veel ophef.

Australië heeft strenge quarantaineregels. Het afgelegen continent heeft unieke fauna en flora en vreest het binnenbrengen van ziektes. Minister van Landbouw Barnaby Joyce dreigde de honden te laten inslapen. Heard liet hen onmiddellijk weer vertrekken.

Videoboodschap

Depp, die optrad als getuige, vergezelde zijn vrouw voor het proces in Australië. In de rechtszaal werd een video getoond waarin het koppel zich verontschuldigt en reizigers oproept om de Australische wetten na te leven. De video werd intussen openbaar gemaakt door het ministerie van Landbouw.

Heard wees met de beschuldigende vinger naar de bedienden van Depp, die in principe belast zijn met de papierwinkel van het koppel. Volgens haar advocaat had Heard, die eigenares is van Pistol en Boo, niet de bedoeling om te sjoemelen.

Heard kreeg van de rechter in Southport, Queensland enkel het bevel om een maand lang uit de problemen te blijven op straffe van een boete van 1.000 Australische dollar (678 euro), meldt persagentschap Reuters. Ze had schuldig gepleit en zag de twee aanklachten voor dierensmokkel geseponeerd. Op die aanklachten stond een maximumstraf van tien jaar gevangenis.Depp en Heard waren in mei 2015 voor filmopnames in Australië en hadden hun Yorkshireterriërs Pistol en Boo meegenomen. Ze vlogen met een privéjet en beschikten niet over een geldige vergunning voor de invoer van de honden. Heard werd als eigenares aangeklaagd. De zaak, die de bijnaam 'War on terriër' kreeg, veroorzaakte veel ophef.Australië heeft strenge quarantaineregels. Het afgelegen continent heeft unieke fauna en flora en vreest het binnenbrengen van ziektes. Minister van Landbouw Barnaby Joyce dreigde de honden te laten inslapen. Heard liet hen onmiddellijk weer vertrekken.Depp, die optrad als getuige, vergezelde zijn vrouw voor het proces in Australië. In de rechtszaal werd een video getoond waarin het koppel zich verontschuldigt en reizigers oproept om de Australische wetten na te leven. De video werd intussen openbaar gemaakt door het ministerie van Landbouw. Heard wees met de beschuldigende vinger naar de bedienden van Depp, die in principe belast zijn met de papierwinkel van het koppel. Volgens haar advocaat had Heard, die eigenares is van Pistol en Boo, niet de bedoeling om te sjoemelen.