Zestig procent van de Vlamingen voelt zich gelukkig. Dat blijkt uit de vierde CM-geluksbarometer, gebaseerd op een onderzoek bij 1.624 Vlamingen door CM en ISW Limits.

Het geluksgevoel van de Vlamingen is toegenomen tegenover vorig jaar. Toen gaf 46 procent van hen nog aan gelukkig te zijn.

Crisis

Uit het onderzoek blijkt dat de economische crisis de Vlamingen dit jaar minder zorgen baart. 'Het lijkt er op dat Vlamingen gewend zijn geraakt aan het idee dat we economisch moeilijke jaren beleven', zegt Marc Justaert van CM.

Dat blijkt ook uit de cijfers: 37 procent van de Vlamingen vindt dat de huidige economische situatie een impact heeft op hun geluk. Dat is een daling met 5 procent tegenover 2012.

Toekomst

Zeventien procent van de ondervraagden acht zichzelf ongelukkig - vorig jaar was dat nog 25 procent. Vooral economisch zwakkere groepen zoals werklozen of mensen met een laag inkomen, voelen zich minder gelukkig.

Een heel pak Vlamingen ziet de toekomst ook niet bijster positief tegemoet. Slechts de helft van de ondervraagden ziet positieve mogelijkheden op de arbeidsmarkt, dat is 7 procent minder dan vorig jaar en 15 procent minder dan in 2011. Naast de beroepssituatie speelt volgens de CM ook de persoonlijke ingesteldheid een belangrijke rol voor het geluksgevoel. (Belga/KVDA)

Zestig procent van de Vlamingen voelt zich gelukkig. Dat blijkt uit de vierde CM-geluksbarometer, gebaseerd op een onderzoek bij 1.624 Vlamingen door CM en ISW Limits. Het geluksgevoel van de Vlamingen is toegenomen tegenover vorig jaar. Toen gaf 46 procent van hen nog aan gelukkig te zijn.CrisisUit het onderzoek blijkt dat de economische crisis de Vlamingen dit jaar minder zorgen baart. 'Het lijkt er op dat Vlamingen gewend zijn geraakt aan het idee dat we economisch moeilijke jaren beleven', zegt Marc Justaert van CM. Dat blijkt ook uit de cijfers: 37 procent van de Vlamingen vindt dat de huidige economische situatie een impact heeft op hun geluk. Dat is een daling met 5 procent tegenover 2012. ToekomstZeventien procent van de ondervraagden acht zichzelf ongelukkig - vorig jaar was dat nog 25 procent. Vooral economisch zwakkere groepen zoals werklozen of mensen met een laag inkomen, voelen zich minder gelukkig. Een heel pak Vlamingen ziet de toekomst ook niet bijster positief tegemoet. Slechts de helft van de ondervraagden ziet positieve mogelijkheden op de arbeidsmarkt, dat is 7 procent minder dan vorig jaar en 15 procent minder dan in 2011. Naast de beroepssituatie speelt volgens de CM ook de persoonlijke ingesteldheid een belangrijke rol voor het geluksgevoel. (Belga/KVDA)