Tijdens een vechtsportgala dat live op de Russische televisie te zien was, werd Poetin onverwacht getrakteerd op een zeldzaam fluitconcert en boegeroep. Poetin was komen kijken naar de match tussen Russisch zwaargewicht Fedor Emelianenko en de Amerikaan Jeff Monson. Het filmpje van het voorval werd maandag al 500.000 keer bekeken op YouTube.

Nadat Emelianenko de match had gewonnen, stapte de Russische premier de ring in om hem te feliciteren, maar de 22.000 fans in het stadion konden dat maar weinig appreciëren. Pas toen Poetin de winnaar omschreef als een "echte Russische held", brak het applaus los.

Het is een zeldzame opdoffer voor de Russische premier, van wie de televisieoptredens altijd zorgvuldig georkestreerd zijn. Poetin geeft ook zelden speeches voor een willekeurig publiek.

Volgens de woordvoerder van de Russische Boksfederatie was Poetin aangeslagen door de onverwachte negatieve reactie, maar zette hij zich daar snel over heen.

Bovendien beweren sommigen dat het boergeroep eigenlijk niet voor Poetin was bestemd. Zo beweert de directeur van het stadion dat het publiek reageerde toen de Amerikaanse vechter de ring verliet. Bloggers spreken echter van het "einde van een tijdperk".

Volgend jaar vinden in Rusland verkiezingen plaats. Poetin gooide het met huidig president Dmitri Medvedev op een akkoordje om hun jobs te ruilen. (TE)

Tijdens een vechtsportgala dat live op de Russische televisie te zien was, werd Poetin onverwacht getrakteerd op een zeldzaam fluitconcert en boegeroep. Poetin was komen kijken naar de match tussen Russisch zwaargewicht Fedor Emelianenko en de Amerikaan Jeff Monson. Het filmpje van het voorval werd maandag al 500.000 keer bekeken op YouTube. Nadat Emelianenko de match had gewonnen, stapte de Russische premier de ring in om hem te feliciteren, maar de 22.000 fans in het stadion konden dat maar weinig appreciëren. Pas toen Poetin de winnaar omschreef als een "echte Russische held", brak het applaus los. Het is een zeldzame opdoffer voor de Russische premier, van wie de televisieoptredens altijd zorgvuldig georkestreerd zijn. Poetin geeft ook zelden speeches voor een willekeurig publiek. Volgens de woordvoerder van de Russische Boksfederatie was Poetin aangeslagen door de onverwachte negatieve reactie, maar zette hij zich daar snel over heen. Bovendien beweren sommigen dat het boergeroep eigenlijk niet voor Poetin was bestemd. Zo beweert de directeur van het stadion dat het publiek reageerde toen de Amerikaanse vechter de ring verliet. Bloggers spreken echter van het "einde van een tijdperk". Volgend jaar vinden in Rusland verkiezingen plaats. Poetin gooide het met huidig president Dmitri Medvedev op een akkoordje om hun jobs te ruilen. (TE)