Een moet nog klaarheid scheppen over de Hoffmans precieze doodsoorzaak. Hij moest zondag zijn drie kinderen ophalen, maar kwam niet opdagen. David Bar Katz, vriend van Hoffman en scenarioschrijver, vond de acteur in de badkamer.

Ingewijden zeggen aan televisiezender ABC dat de politie vijftig zakjes heroïne en gebruikte injectienaalden heeft gevonden. Op de zakjes stond 'Ace of Hearts' en 'Ace of Spades', straatnamen voor heroïne. Ook lagen er medicijnen en cocaïne.

Verlies

De familie van de 46-jarige Hoffman heeft inmiddels gereageerd op de dood van de acteur. 'Wij zijn kapot door het verlies van de door ons geliefde Phil en we waarderen de liefde en steun die we krijgen. Dit is een tragisch en plotseling verlies en we vragen om privacy zodat wij kunnen rouwen.'

Hoffman speelde in diverse grote films en won in 2006 een Oscar voor beste acteur in de film Capote. Vorig jaar meldde hij zich nog bij een afkickkliniek vanwege zijn heroïneverslaving. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Een moet nog klaarheid scheppen over de Hoffmans precieze doodsoorzaak. Hij moest zondag zijn drie kinderen ophalen, maar kwam niet opdagen. David Bar Katz, vriend van Hoffman en scenarioschrijver, vond de acteur in de badkamer.Ingewijden zeggen aan televisiezender ABC dat de politie vijftig zakjes heroïne en gebruikte injectienaalden heeft gevonden. Op de zakjes stond 'Ace of Hearts' en 'Ace of Spades', straatnamen voor heroïne. Ook lagen er medicijnen en cocaïne.De familie van de 46-jarige Hoffman heeft inmiddels gereageerd op de dood van de acteur. 'Wij zijn kapot door het verlies van de door ons geliefde Phil en we waarderen de liefde en steun die we krijgen. Dit is een tragisch en plotseling verlies en we vragen om privacy zodat wij kunnen rouwen.'Hoffman speelde in diverse grote films en won in 2006 een Oscar voor beste acteur in de film Capote. Vorig jaar meldde hij zich nog bij een afkickkliniek vanwege zijn heroïneverslaving. (Elsevier/Shari Deira/TV)