16.000 wielertoeristen rijden zaterdag, daags voor de profs, hun Ronde van Vlaanderen. Vier vrienden uit Drongen - Hannes, Jasper, Laurens en Grégoire - wachten daar niet op en beklimmen de Oude Kwaremont, de Paterberg en de Molenberg ... vannacht.

Waarom 's nachts? Om de drukte van de massa te vermijden. En omdat ze daartoe zijn uitgedaagd door hun vrienden Wouter en Pieter-Jan, de twee broers achter de polo's van Coureur du Monde. 'Pieterjan en ik hebben hen uitgedaagd en wij doen de organisatie,' zegt Wouter. 'Wij willen dit aan de wereld laten zien met een filmopname, zij doen het voor de sportieve uitdaging.' Pieterjan: 'We gaan samen op zoek naar de vrijheid in de stilte van de nacht en eigenlijk willen we ons gewoon goed amuseren natuurlijk'.

Van Brugge naar Oudenaarde

De vier vrienden gaan om 18 uur spaghetti eten bij Jasper in Gent en zullen daar in een videoboodschap worden toegesproken door voormalig Belgisch en wereldkampioen Freddy Maertens. Om 21 uur springen ze op de Grote Markt in Brugge op de fiets om - als alles goed gaat - na 256 kilometer en circa 10 uur aan te komen in Oudenaarde. Daar zal Maertens hen verwelkomen voor het ontbijt. Tijdens hun fietstocht zullen de vier worden vergezeld door twee wagens met een camerateam, bevoorrading en techniciens.

Volg hun origineel fietsavontuur mee op de Facebookpagina van Coureur du Monde en bekijk morgenochtend de fotospecial op Knack.be.

16.000 wielertoeristen rijden zaterdag, daags voor de profs, hun Ronde van Vlaanderen. Vier vrienden uit Drongen - Hannes, Jasper, Laurens en Grégoire - wachten daar niet op en beklimmen de Oude Kwaremont, de Paterberg en de Molenberg ... vannacht. Waarom 's nachts? Om de drukte van de massa te vermijden. En omdat ze daartoe zijn uitgedaagd door hun vrienden Wouter en Pieter-Jan, de twee broers achter de polo's van Coureur du Monde. 'Pieterjan en ik hebben hen uitgedaagd en wij doen de organisatie,' zegt Wouter. 'Wij willen dit aan de wereld laten zien met een filmopname, zij doen het voor de sportieve uitdaging.' Pieterjan: 'We gaan samen op zoek naar de vrijheid in de stilte van de nacht en eigenlijk willen we ons gewoon goed amuseren natuurlijk'. Van Brugge naar Oudenaarde De vier vrienden gaan om 18 uur spaghetti eten bij Jasper in Gent en zullen daar in een videoboodschap worden toegesproken door voormalig Belgisch en wereldkampioen Freddy Maertens. Om 21 uur springen ze op de Grote Markt in Brugge op de fiets om - als alles goed gaat - na 256 kilometer en circa 10 uur aan te komen in Oudenaarde. Daar zal Maertens hen verwelkomen voor het ontbijt. Tijdens hun fietstocht zullen de vier worden vergezeld door twee wagens met een camerateam, bevoorrading en techniciens. Volg hun origineel fietsavontuur mee op de Facebookpagina van Coureur du Monde en bekijk morgenochtend de fotospecial op Knack.be.