De voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, gaat een dichtbundel uitbrengen met daarin de haiku's die hij de voorbije jaren heeft neergepend.

Het is al lang geen geheim meer dat onze voormalige premier een liefhebber is van de Japanse dichtvorm. Verschillende van zijn werkjes verschenen eerder in de media.

Deze haiku haalde zelfs de internationale pers: "Drie golven, rollen samen de haven binnen, het trio is thuis". Dit schreef Van Rompuy naar aanleiding van het triovoorzitterschap van de Europese Unie van België, Spanje en Hongarije.

De dichtbundel krijgt de passende naam HAIKU en werd samengesteld door Jooris van Hulle. Het boekje, dat uitgegeven wordt door Poëziecentrum, wordt op 15 april voorgesteld in de salons van het voorzitterschap van de Kamer.

De voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, gaat een dichtbundel uitbrengen met daarin de haiku's die hij de voorbije jaren heeft neergepend. Het is al lang geen geheim meer dat onze voormalige premier een liefhebber is van de Japanse dichtvorm. Verschillende van zijn werkjes verschenen eerder in de media. Deze haiku haalde zelfs de internationale pers: "Drie golven, rollen samen de haven binnen, het trio is thuis". Dit schreef Van Rompuy naar aanleiding van het triovoorzitterschap van de Europese Unie van België, Spanje en Hongarije. De dichtbundel krijgt de passende naam HAIKU en werd samengesteld door Jooris van Hulle. Het boekje, dat uitgegeven wordt door Poëziecentrum, wordt op 15 april voorgesteld in de salons van het voorzitterschap van de Kamer.