Acteur James Avery, alias 'Uncle Phil' uit de televisieserie 'The Fresh Prince of Bel Air', is op 65-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn publicist laten weten.

De celebritieswebsite TMZ meldde dat de acteur in een ziekenhuis in Los Angeles stierf na een openhartoperatie. Bevestiging van die toelichting kreeg het televisiestation ABC niet. Geboren in 1948 in Atlantic City diende Avery van 1966 tot 1968 in de oorlog in Vietnam. Terug in de VS schreef hij gedichten en scripts voor televisie, onder andere voor 'Ameda Speaks: Poet James Avery', dat een Emmy won.

Acteur

Avery werd vooral bekend voor zijn acteerwerk, in het bijzonder in de sitcom 'The Fresh Prince of Bel Air' waarin hij Uncle Phil was. Hij dook ook op in films als 'Dr. Dolittle 2' en 'License to Drive'. (Belga/INM)

Acteur James Avery, alias 'Uncle Phil' uit de televisieserie 'The Fresh Prince of Bel Air', is op 65-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn publicist laten weten. De celebritieswebsite TMZ meldde dat de acteur in een ziekenhuis in Los Angeles stierf na een openhartoperatie. Bevestiging van die toelichting kreeg het televisiestation ABC niet. Geboren in 1948 in Atlantic City diende Avery van 1966 tot 1968 in de oorlog in Vietnam. Terug in de VS schreef hij gedichten en scripts voor televisie, onder andere voor 'Ameda Speaks: Poet James Avery', dat een Emmy won. ActeurAvery werd vooral bekend voor zijn acteerwerk, in het bijzonder in de sitcom 'The Fresh Prince of Bel Air' waarin hij Uncle Phil was. Hij dook ook op in films als 'Dr. Dolittle 2' en 'License to Drive'. (Belga/INM)