Zanger, entertainer en quizpresentator Tony Corsari is vrijdagvoormiddag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de VRT.
De zanger van "Waarom zijn de bananen krom?" was de eerste grote tv-vedette in Vlaanderen. In de pioniersjaren van de Vlaamse televisie presenteerde hij nagenoeg alle belangrijke shows, waaronder "Ontdek de ster" en "Waag je kans".

Overdag was Corsari ambtenaar bij de Commissie voor Openbare Onderstand (de voorloper van het OCMW), 's avonds ontpopte hij zich tot entertainer in alle mogelijke zalen van het land. In zijn topjaar 1960 deed hij zo naar eigen zeggen 296 presentaties.

In de loop van de jaren zestig werd Corsari zowat het bekendste gezicht van de openbare omroep. Als zanger scoorde hij hits met "Waarom zijn de bananen krom?" en "Het minirokje".

In 1964 zette Corsari een punt achter zijn tv-carrière en koos hij voluit voor zijn job bij het OCMW, waar hij het uiteindelijk tot directeur-generaal zou schoppen. De beslissing kwam onverwacht, want Corsari bevond zich toen op het toppunt van zijn populariteit. In latere interviews bleef hij evenwel benadrukken dat hij nooit spijt had van dat besluit.

Daarna bleef Corsari zo veel mogelijk weg uit de media en verscheen hij nog maar enkele keren op het kleine scherm. Zijn laatste tv-optredens maakte hij eind 2010 in "De Jaren Stillekes" en "De Pappenheimers". Op dat moment was al duidelijk dat de presentator, die in 2009 geopereerd werd aan darmkanker, erg ziek was.

Op 20 augustus 2011 werd hij nog tot ereburger benoemd van zijn geboortestad Tienen. (Belga) Bekijk enkele fragmenten:


Zanger, entertainer en quizpresentator Tony Corsari is vrijdagvoormiddag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de VRT. De zanger van "Waarom zijn de bananen krom?" was de eerste grote tv-vedette in Vlaanderen. In de pioniersjaren van de Vlaamse televisie presenteerde hij nagenoeg alle belangrijke shows, waaronder "Ontdek de ster" en "Waag je kans". Overdag was Corsari ambtenaar bij de Commissie voor Openbare Onderstand (de voorloper van het OCMW), 's avonds ontpopte hij zich tot entertainer in alle mogelijke zalen van het land. In zijn topjaar 1960 deed hij zo naar eigen zeggen 296 presentaties. In de loop van de jaren zestig werd Corsari zowat het bekendste gezicht van de openbare omroep. Als zanger scoorde hij hits met "Waarom zijn de bananen krom?" en "Het minirokje". In 1964 zette Corsari een punt achter zijn tv-carrière en koos hij voluit voor zijn job bij het OCMW, waar hij het uiteindelijk tot directeur-generaal zou schoppen. De beslissing kwam onverwacht, want Corsari bevond zich toen op het toppunt van zijn populariteit. In latere interviews bleef hij evenwel benadrukken dat hij nooit spijt had van dat besluit. Daarna bleef Corsari zo veel mogelijk weg uit de media en verscheen hij nog maar enkele keren op het kleine scherm. Zijn laatste tv-optredens maakte hij eind 2010 in "De Jaren Stillekes" en "De Pappenheimers". Op dat moment was al duidelijk dat de presentator, die in 2009 geopereerd werd aan darmkanker, erg ziek was. Op 20 augustus 2011 werd hij nog tot ereburger benoemd van zijn geboortestad Tienen. (Belga) Bekijk enkele fragmenten: