Het Roemeense meisje zette in de Spaanse stad Jerez de la Frontera een baby ter wereld met een gewicht van 2,9 kg. Moeder en kind verkeren in goede gezondheid en werden afgelopen weekend ontslagen uit het ziekenhuis.

De Andaloesische minister van Sociale Zaken Micaela Navarro zegt dat het meisje en haar kindje terug naar de familie kunnen, als die in staat is de zorg op zich te nemen.

Jong geleerd

De trotse grootmoeder verbaast zich over de media-aandacht die het meisje te beurt valt. Ze zegt dat het in Roemenië de gewoonte is op tienjarige leeftijd getrouwd te zijn.

Volgens de Spaanse media was het meisje al zwanger voordat ze drie weken geleden naar Spanje verhuisde. De vader is waarschijnlijk een dertienjarige Roemeen, die nog in Roemenië verblijft.

De recentste statistieken - die dateren uit 2008 - tonen aan dat in dat jaar 177 meisjes jonger dan 15 een kind baarden in Spanje.

Het Roemeense meisje zette in de Spaanse stad Jerez de la Frontera een baby ter wereld met een gewicht van 2,9 kg. Moeder en kind verkeren in goede gezondheid en werden afgelopen weekend ontslagen uit het ziekenhuis. De Andaloesische minister van Sociale Zaken Micaela Navarro zegt dat het meisje en haar kindje terug naar de familie kunnen, als die in staat is de zorg op zich te nemen. Jong geleerd De trotse grootmoeder verbaast zich over de media-aandacht die het meisje te beurt valt. Ze zegt dat het in Roemenië de gewoonte is op tienjarige leeftijd getrouwd te zijn. Volgens de Spaanse media was het meisje al zwanger voordat ze drie weken geleden naar Spanje verhuisde. De vader is waarschijnlijk een dertienjarige Roemeen, die nog in Roemenië verblijft. De recentste statistieken - die dateren uit 2008 - tonen aan dat in dat jaar 177 meisjes jonger dan 15 een kind baarden in Spanje.