Willem Duys was samen met Mies Bouwman de bekendste televisiepersoonlijkheid in Nederland. Duys was ruim veertig jaar presentator en wist miljoenen kijkers aan de tv te kluisteren met zijn legendarische programma 'Voor de Vuist Weg' waarin hij aan een tafel met een bokaal goudvissen gasten ontving. Willem Duys was ook jarenlang commentator van het Eurovisiesongfestival.

Op de radio presenteerde hij MuziekMozaiek. Hij haalde er het Guiness Book of Records mee omdat hij 37 jaar bij hetzelfde programma achter de microfoon zat. Tal van Nederlande artiesten hebben hun succes aan dit radioprogramma te danken. Het programma liep ook zes jaar op tv.

In 1999 nam Willem Duys na een herseninfarct afscheid van het val. Hij woonde de laatste jaren grote delen van het jaar in Frankrijk.

Bekijk hier de duizendste aflevering van De Wereld Draait Door met eregast Willem Duys:

Willem Duys was samen met Mies Bouwman de bekendste televisiepersoonlijkheid in Nederland. Duys was ruim veertig jaar presentator en wist miljoenen kijkers aan de tv te kluisteren met zijn legendarische programma 'Voor de Vuist Weg' waarin hij aan een tafel met een bokaal goudvissen gasten ontving. Willem Duys was ook jarenlang commentator van het Eurovisiesongfestival. Op de radio presenteerde hij MuziekMozaiek. Hij haalde er het Guiness Book of Records mee omdat hij 37 jaar bij hetzelfde programma achter de microfoon zat. Tal van Nederlande artiesten hebben hun succes aan dit radioprogramma te danken. Het programma liep ook zes jaar op tv. In 1999 nam Willem Duys na een herseninfarct afscheid van het val. Hij woonde de laatste jaren grote delen van het jaar in Frankrijk. Bekijk hier de duizendste aflevering van De Wereld Draait Door met eregast Willem Duys: