Dominique Strauss-Kahn heeft een financiële regeling getroffen met Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat de voormalige IMF-topman vorig jaar beschuldigde van seksuele agressie. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times. Bronnen meldden aan de krant dat de twee partijen volgende week voor de rechter zouden verschijnen. Met de financiële regeling zou de lopende burgerlijke procedure stopgezet worden die Diallo aangespand had. De regeling zou wel nog niet ondertekend zijn. Een bedrag dat DSK zou moeten ophoesten, is niet vermeld.

De advocaten van beide partijen waren niet bereikbaar om commentaar te leveren.

Diallo diende vorig jaar in mei klacht in tegen de toenmalige topman van het Internationaal Monetair Fonds wegens verkrachting in een New Yorks hotel. Strauss-Kahn werd daarop uit het vliegtuig geplukt toen hij op het punt stond de VS te verlaten.

Het gerecht zette de strafprocedure stop wegens twijfels over de verklaringen van Diallo. De rechter die de burgerlijke zaak behandelt, weigerde eerder de klacht te klasseren, zoals de advocaten van Strauss-Kahn gevraagd hadden. (Belga/INM)

Dominique Strauss-Kahn heeft een financiële regeling getroffen met Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat de voormalige IMF-topman vorig jaar beschuldigde van seksuele agressie. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times. Bronnen meldden aan de krant dat de twee partijen volgende week voor de rechter zouden verschijnen. Met de financiële regeling zou de lopende burgerlijke procedure stopgezet worden die Diallo aangespand had. De regeling zou wel nog niet ondertekend zijn. Een bedrag dat DSK zou moeten ophoesten, is niet vermeld. De advocaten van beide partijen waren niet bereikbaar om commentaar te leveren. Diallo diende vorig jaar in mei klacht in tegen de toenmalige topman van het Internationaal Monetair Fonds wegens verkrachting in een New Yorks hotel. Strauss-Kahn werd daarop uit het vliegtuig geplukt toen hij op het punt stond de VS te verlaten. Het gerecht zette de strafprocedure stop wegens twijfels over de verklaringen van Diallo. De rechter die de burgerlijke zaak behandelt, weigerde eerder de klacht te klasseren, zoals de advocaten van Strauss-Kahn gevraagd hadden. (Belga/INM)