Lisbeth Imbo was samen met Jonas Muylaert elke ochtend van de partij tijdens het actuaprogramma 'De Ochtend' op Radio 1. Na vijf jaar vindt Imbo het echter tijd voor iets anders. Xavier Taveirne en Marjan Temmerman zullen de fakkel van Imbo en haar collega overnemen.

Mooi eindpunt

"Ik ben nu vijf jaar bezig geweest met 'De Ochtend' en ik vind dat eigenlijk een mooi getal", vertelt Imbo. "Ik had al een tijdje aangegeven dat het stilaan tijd werd voor iets anders. 'De Ochtend' is fysiek enorm zwaar en mijn sociaal leven leed er ook wel onder."

Nu heeft Imbo dus de knoop doorgehakt: gedaan met 'De Ochtend': "Vijf jaar is een mooi eindpunt".

Toekomst in televisie?

Imbo zal zich nu concentreren op haar project voor Canvas rond oud-premier Leo Tindemans. Een documentaire, zoals eerder al bekend raakte? "Dat vind ik wat kort door de bocht. Het zal eerder een generatieportret zijn, waarbij ik als 36-jarige in gesprek treed met een 90-jarige." Ze wil met Tindemans bijvoorbeeld praten over hoe hij naar het leven kijkt en hoe hij zijn België ziet.

Is dit een definitieve terugkeer naar de beeldbuis? "Het is nog te vroeg om te zeggen of ik voor televisie zal blijven werken", laat ze weten. "Er liggen nog verschillende plannen op tafel, maar dat is afwachten."

Stoelendans

Er beweegt meer bij Radio 1 dan enkel het vertrek van Imbo. Het programma 'Peeters & Pichal' verdwijnt binnenkort ook van de zender. "Ik denk dat Annemie (Peeters, nvdr.) en Sven (Pichal, nvdr.) eveneens nood hadden aan verandering." Pichal stapt over naar de nieuwsdienst en Peeters zal in het weekend een nieuw actuaprogramma op Radio 1 presenteren.

Het andere presentatieduo van 'De Ochtend', Bert Rymen en Sara Van Boxstael, blijft gewoon op post.

De stoelendans bij de zender heeft volgens Imbo uitsluitend te maken met persoonlijke keuzes van de medewerkers en een drang naar afwisseling. (GM)

Lisbeth Imbo was samen met Jonas Muylaert elke ochtend van de partij tijdens het actuaprogramma 'De Ochtend' op Radio 1. Na vijf jaar vindt Imbo het echter tijd voor iets anders. Xavier Taveirne en Marjan Temmerman zullen de fakkel van Imbo en haar collega overnemen. Mooi eindpunt "Ik ben nu vijf jaar bezig geweest met 'De Ochtend' en ik vind dat eigenlijk een mooi getal", vertelt Imbo. "Ik had al een tijdje aangegeven dat het stilaan tijd werd voor iets anders. 'De Ochtend' is fysiek enorm zwaar en mijn sociaal leven leed er ook wel onder." Nu heeft Imbo dus de knoop doorgehakt: gedaan met 'De Ochtend': "Vijf jaar is een mooi eindpunt". Toekomst in televisie? Imbo zal zich nu concentreren op haar project voor Canvas rond oud-premier Leo Tindemans. Een documentaire, zoals eerder al bekend raakte? "Dat vind ik wat kort door de bocht. Het zal eerder een generatieportret zijn, waarbij ik als 36-jarige in gesprek treed met een 90-jarige." Ze wil met Tindemans bijvoorbeeld praten over hoe hij naar het leven kijkt en hoe hij zijn België ziet. Is dit een definitieve terugkeer naar de beeldbuis? "Het is nog te vroeg om te zeggen of ik voor televisie zal blijven werken", laat ze weten. "Er liggen nog verschillende plannen op tafel, maar dat is afwachten." Stoelendans Er beweegt meer bij Radio 1 dan enkel het vertrek van Imbo. Het programma 'Peeters & Pichal' verdwijnt binnenkort ook van de zender. "Ik denk dat Annemie (Peeters, nvdr.) en Sven (Pichal, nvdr.) eveneens nood hadden aan verandering." Pichal stapt over naar de nieuwsdienst en Peeters zal in het weekend een nieuw actuaprogramma op Radio 1 presenteren. Het andere presentatieduo van 'De Ochtend', Bert Rymen en Sara Van Boxstael, blijft gewoon op post. De stoelendans bij de zender heeft volgens Imbo uitsluitend te maken met persoonlijke keuzes van de medewerkers en een drang naar afwisseling. (GM)