De Gentse projectontwikkelaar Didier De Witte (66) moet niet naar de cel omdat hij vier jaar lang als 'werkzoekend gezinshoofd' onterecht 40.000 euro opstreek terwijl hij tegelijk fortuin maakte door luxehotels neer te poten. De celstraf van anderhalf jaar vervalt, nu De Witte een deal kon sluiten met het Openbaar Ministerie. De miljonair komt er vanaf met een bijkomende boete van 33.000 euro, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Fraude

De Witte kreeg tussen mei 2005 en mei 2009 van de RVA maandelijks een werkloosheidsuitkering van 830 euro gestort als werkzoekende. In realiteit gold hij zowat als de bekendste projectontwikkelaar in het Gentse, gespecialiseerd in hotels. Hij liet er optrekken in Gent, Aalst en Brussel.

Officieel bekleedde De Witte geen enkele functie meer in zijn bouwfirma Creative Construction and Renovation (CCR), gevestigd in Destelbergen. Zijn zoon stond ingeschreven als bedrijfsleider. Maar achter de schermen zwaaide vader De Witte de plak.

Hij was bovendien nog bestuurder van vier vennootschappen. De RVA kwam pas achter de fraude toen de man zich liet domiciliëren in de Dominicaanse Republiek.

Regeling met Openbaar Ministerie

In juni 2011 werd De Witte veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een verbeurdverklaring van de onterecht ontvangen 39.847,07 euro en een boete van 27.500 euro. De man had echter geen zin in een celstraf en stuurde aan op een regeling met de RVA en met het Openbaar Ministerie.

Met succes, zo blijkt nu. "De verbeurdverklaring van 40.000 euro is betaald, net als de afgesproken bijkomende boete van 33.000 euro. En daarmee vervalt de straf", bevestigt persrechter Willem De Pauw in de kranten. De Witte wilde niet reageren vanuit zijn villa in de Dominicaanse Republiek. (Belga/AVE)

De Gentse projectontwikkelaar Didier De Witte (66) moet niet naar de cel omdat hij vier jaar lang als 'werkzoekend gezinshoofd' onterecht 40.000 euro opstreek terwijl hij tegelijk fortuin maakte door luxehotels neer te poten. De celstraf van anderhalf jaar vervalt, nu De Witte een deal kon sluiten met het Openbaar Ministerie. De miljonair komt er vanaf met een bijkomende boete van 33.000 euro, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. De Witte kreeg tussen mei 2005 en mei 2009 van de RVA maandelijks een werkloosheidsuitkering van 830 euro gestort als werkzoekende. In realiteit gold hij zowat als de bekendste projectontwikkelaar in het Gentse, gespecialiseerd in hotels. Hij liet er optrekken in Gent, Aalst en Brussel. Officieel bekleedde De Witte geen enkele functie meer in zijn bouwfirma Creative Construction and Renovation (CCR), gevestigd in Destelbergen. Zijn zoon stond ingeschreven als bedrijfsleider. Maar achter de schermen zwaaide vader De Witte de plak. Hij was bovendien nog bestuurder van vier vennootschappen. De RVA kwam pas achter de fraude toen de man zich liet domiciliëren in de Dominicaanse Republiek. In juni 2011 werd De Witte veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een verbeurdverklaring van de onterecht ontvangen 39.847,07 euro en een boete van 27.500 euro. De man had echter geen zin in een celstraf en stuurde aan op een regeling met de RVA en met het Openbaar Ministerie. Met succes, zo blijkt nu. "De verbeurdverklaring van 40.000 euro is betaald, net als de afgesproken bijkomende boete van 33.000 euro. En daarmee vervalt de straf", bevestigt persrechter Willem De Pauw in de kranten. De Witte wilde niet reageren vanuit zijn villa in de Dominicaanse Republiek. (Belga/AVE)