De marathonloper is dinsdag om 15u30 in Gent gestart aan zijn 53e marathon in 53 dagen. Omstreeks 19u45 hoopt hij zijn plaatsje in het Guinness Book of Records beet te hebben.

De laatste 2,2 kilometer van zijn 53e opeenvolgende marathon zal Engels lopen in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Als hij deze marathon tot een goed eind brengt, volgt hij de Japanner Akinori Kusada op als recordhouder. Kusada haalde in maart 2009 het Guinness Book of Records nadat hij 52 marathons in 52 dagen liep.

Met zijn initiatief wil de 48-jarige "Marathon-Man" iedereen aan het bewegen krijgen. Dat lukt aardig want ongeveer 8.000 mensen liepen dit jaar al mee met hem. Sinds het begin van zijn onderneming is Engels tien kilo lichter geworden waarvan zes procent vetpercentage.

Voetblessure

De sporter begon zijn recordpoging op 1 januari dit jaar en blesseerde al snel zijn voet. Tijdens die blessure legde hij zijn dagelijkse marathon af in een rolstoel. Op 6 februari hernam hij dan zijn recordpoging.

"Het is een hele onderneming geweest. Soms denk ik wel, waar ben ik mee bezig? Maar het is maar een jaar, het is zo voorbij. Ik kan altijd terugvallen op mijn ervaring. Het alternatief is morgen een job zoeken en gaan solliciteren", vertelde hij al lachend net voor de aanvang van zijn recordmarathon.

Engels heeft al ervaring met wereldrecords want in 2008 behaalde hij een plaats in het Guinness Book of Records voor de meeste langeafstandstriatlons in één jaar tijd. Zo'n triatlon omvat 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen. In totaal bracht hij er twintig tot een goed eind.

De marathonloper is dinsdag om 15u30 in Gent gestart aan zijn 53e marathon in 53 dagen. Omstreeks 19u45 hoopt hij zijn plaatsje in het Guinness Book of Records beet te hebben. De laatste 2,2 kilometer van zijn 53e opeenvolgende marathon zal Engels lopen in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Als hij deze marathon tot een goed eind brengt, volgt hij de Japanner Akinori Kusada op als recordhouder. Kusada haalde in maart 2009 het Guinness Book of Records nadat hij 52 marathons in 52 dagen liep. Met zijn initiatief wil de 48-jarige "Marathon-Man" iedereen aan het bewegen krijgen. Dat lukt aardig want ongeveer 8.000 mensen liepen dit jaar al mee met hem. Sinds het begin van zijn onderneming is Engels tien kilo lichter geworden waarvan zes procent vetpercentage. Voetblessure De sporter begon zijn recordpoging op 1 januari dit jaar en blesseerde al snel zijn voet. Tijdens die blessure legde hij zijn dagelijkse marathon af in een rolstoel. Op 6 februari hernam hij dan zijn recordpoging. "Het is een hele onderneming geweest. Soms denk ik wel, waar ben ik mee bezig? Maar het is maar een jaar, het is zo voorbij. Ik kan altijd terugvallen op mijn ervaring. Het alternatief is morgen een job zoeken en gaan solliciteren", vertelde hij al lachend net voor de aanvang van zijn recordmarathon. Engels heeft al ervaring met wereldrecords want in 2008 behaalde hij een plaats in het Guinness Book of Records voor de meeste langeafstandstriatlons in één jaar tijd. Zo'n triatlon omvat 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen. In totaal bracht hij er twintig tot een goed eind.