Er doen steeds meer geruchten de ronde over de gezondheid van Vladimir Poetin. De 62-jarige Russische president is al sinds 5 maart niet meer in het openbaar gezien en hij stelde ook een buitenlandse reis naar Kazachstan uit. Poetin zou woensdag een bezoek brengen aan het centraal-Aziatische land voor gesprekken met president Noersoeltan Nazarbajev en zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko maar zegde volgens de Kazachse autoriteiten af omdat hij ziek gevallen was.

Nog opvallender is dat het Kremlin de voorbije week een foto vrijgaf van een ontmoeting op 8 maart met een groep vrouwen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, terwijl die ontmoeting eigenlijk drie dagen eerder plaatshad.

Botox

Nog op 8 maart werd op de Russische openbare televisie een trailer uitgezonden van een eerder opgenomen interview met Poetin waarin hij toegeeft dat hij onmiddellijk na de val van de pro-Russische president van Oekraïne op 22 februari 2014 een operatie in de Krim lanceerde. Maar er werd niet vermeld wanneer de volledige documentaire over de kwestie zou worden uitgezonden.

De speculaties over de gezondheid van Poetin zijn zo hardnekkig dat zijn woordvoerder zich genoodzaakt voelde om ze te ontkennen. 'De president is voortdurend aan het vergaderen, alleen niet publiekelijk.'

Het is niet de eerste keer dat er vragen rijzen over de gezondheid van Poetin. In 2010 verscheen hij op een persconferentie in Kiev met een grote blauwe plek rond zijn linkeroog. De make-up die hij had aangebracht, kon de wonde amper verbergen. Dat voedde de geruchten dat hij een facelift of Botoxbehandeling had ondergaan. Het gezicht van Poetin is de voorbije jaren immers opmerkelijk gladder geworden.

Op Twitter tieren de hashtags #WhereIsPutin en #PutinIsDead ondertussen welig

Er doen steeds meer geruchten de ronde over de gezondheid van Vladimir Poetin. De 62-jarige Russische president is al sinds 5 maart niet meer in het openbaar gezien en hij stelde ook een buitenlandse reis naar Kazachstan uit. Poetin zou woensdag een bezoek brengen aan het centraal-Aziatische land voor gesprekken met president Noersoeltan Nazarbajev en zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko maar zegde volgens de Kazachse autoriteiten af omdat hij ziek gevallen was. Nog opvallender is dat het Kremlin de voorbije week een foto vrijgaf van een ontmoeting op 8 maart met een groep vrouwen naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, terwijl die ontmoeting eigenlijk drie dagen eerder plaatshad. Nog op 8 maart werd op de Russische openbare televisie een trailer uitgezonden van een eerder opgenomen interview met Poetin waarin hij toegeeft dat hij onmiddellijk na de val van de pro-Russische president van Oekraïne op 22 februari 2014 een operatie in de Krim lanceerde. Maar er werd niet vermeld wanneer de volledige documentaire over de kwestie zou worden uitgezonden.De speculaties over de gezondheid van Poetin zijn zo hardnekkig dat zijn woordvoerder zich genoodzaakt voelde om ze te ontkennen. 'De president is voortdurend aan het vergaderen, alleen niet publiekelijk.'Het is niet de eerste keer dat er vragen rijzen over de gezondheid van Poetin. In 2010 verscheen hij op een persconferentie in Kiev met een grote blauwe plek rond zijn linkeroog. De make-up die hij had aangebracht, kon de wonde amper verbergen. Dat voedde de geruchten dat hij een facelift of Botoxbehandeling had ondergaan. Het gezicht van Poetin is de voorbije jaren immers opmerkelijk gladder geworden. Op Twitter tieren de hashtags #WhereIsPutin en #PutinIsDead ondertussen welig