Voor de tweede keer op korte tijd wacht de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi in een rechtszaak zijn lot af. In het spectaculaire seksproces tegen Berlusconi in Milaan hebben de rechters zich voor beraadslaging teruggetrokken.

De mediamagnaat wordt ervan beschuldigd seks met de minderjarige prostituee Karima El Mahroug alias "Ruby" te hebben gehad en machtsmisbruik te hebben gepleegd door bij de politie tussenbeide te komen in een zaak van diefstal.

Zes jaar cel

Het parket heeft zes jaar cel en verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt gevorderd tegen de 76-jarige politicus. Het Openbaar Ministerie gewaagde van "systematische prostitutie" bij de veronderstelde wilde "bunga-bunga" feestjes van Il Cavalieri in zijn villa nabij Milaan.

De verdediging vroeg de vrijspraak.

In mei werd Berlusconi in beroep veroordeeld voor fiscale fraude van zijn bedrijf Mediaset.

Donderdag moet een rechter beslissen over eventuele vervolging van de mediamagnaat in verband met het omkopen van een parlementslid van de oppositie. (Belga/TE)

Voor de tweede keer op korte tijd wacht de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi in een rechtszaak zijn lot af. In het spectaculaire seksproces tegen Berlusconi in Milaan hebben de rechters zich voor beraadslaging teruggetrokken. De mediamagnaat wordt ervan beschuldigd seks met de minderjarige prostituee Karima El Mahroug alias "Ruby" te hebben gehad en machtsmisbruik te hebben gepleegd door bij de politie tussenbeide te komen in een zaak van diefstal. Zes jaar cel Het parket heeft zes jaar cel en verbod op het uitoefenen van een openbaar ambt gevorderd tegen de 76-jarige politicus. Het Openbaar Ministerie gewaagde van "systematische prostitutie" bij de veronderstelde wilde "bunga-bunga" feestjes van Il Cavalieri in zijn villa nabij Milaan. De verdediging vroeg de vrijspraak. In mei werd Berlusconi in beroep veroordeeld voor fiscale fraude van zijn bedrijf Mediaset. Donderdag moet een rechter beslissen over eventuele vervolging van de mediamagnaat in verband met het omkopen van een parlementslid van de oppositie. (Belga/TE)