De afscheidsplechtigheid voor de overleden oud-premier Leo Tindemans, op zaterdag 3 januari om 11 uur in zijn woonplaats Edegem, wordt op vraag van de familie een 'serene staatsbegrafenis'. De capaciteit van de basiliek van Edegem (Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk) zal opgetrokken worden van 500 naar zowat 800 zitplaatsen, maar er zullen daarnaast geen staanplaatsen voorzien worden en buiten zal er ook geen groot scherm worden geplaatst. Dat is vernomen bij de Edegemse burgemeester Koen Metsu (N-VA).

Het publiek zal Tindemans indien gewenst wel een laatste groet kunnen brengen op vrijdag 2 januari. Dan zal de kist met het lichaam van de oud-premier in het oud gemeentehuis van Edegem staan. Het groeten zal mogelijk zijn van 11 tot 17 uur.

Hoogwaardigheidsbekleders

Aan het draaiboek voor de plechtigheid van zaterdag wordt intussen nog volop gewerkt, laat burgemeester Metsu nog weten, maar verwacht wordt dat heel wat hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland aanwezig zullen zijn. Een van de zonen van Tindemans zal het woord nemen en wellicht ook voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier Herman Van Rompuy (CD&V), die Tindemans als zijn 'politieke vader' beschouwde.

De zaterdag overleden Karel Poma, voormalig Vlaams minister van Cultuur, staatssecretaris in de regering Tindemans I en net als Tindemans minister van Staat, krijgt normaal gezien op diezelfde zaterdag 3 januari in de namiddag een staatsbegrafenis in zijn woonplaats Wilrijk. Daarover zijn echter nog geen details bekendgemaakt. (Belga/AVE)

De afscheidsplechtigheid voor de overleden oud-premier Leo Tindemans, op zaterdag 3 januari om 11 uur in zijn woonplaats Edegem, wordt op vraag van de familie een 'serene staatsbegrafenis'. De capaciteit van de basiliek van Edegem (Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk) zal opgetrokken worden van 500 naar zowat 800 zitplaatsen, maar er zullen daarnaast geen staanplaatsen voorzien worden en buiten zal er ook geen groot scherm worden geplaatst. Dat is vernomen bij de Edegemse burgemeester Koen Metsu (N-VA).Het publiek zal Tindemans indien gewenst wel een laatste groet kunnen brengen op vrijdag 2 januari. Dan zal de kist met het lichaam van de oud-premier in het oud gemeentehuis van Edegem staan. Het groeten zal mogelijk zijn van 11 tot 17 uur. Aan het draaiboek voor de plechtigheid van zaterdag wordt intussen nog volop gewerkt, laat burgemeester Metsu nog weten, maar verwacht wordt dat heel wat hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland aanwezig zullen zijn. Een van de zonen van Tindemans zal het woord nemen en wellicht ook voormalig voorzitter van de Europese Raad en oud-premier Herman Van Rompuy (CD&V), die Tindemans als zijn 'politieke vader' beschouwde. De zaterdag overleden Karel Poma, voormalig Vlaams minister van Cultuur, staatssecretaris in de regering Tindemans I en net als Tindemans minister van Staat, krijgt normaal gezien op diezelfde zaterdag 3 januari in de namiddag een staatsbegrafenis in zijn woonplaats Wilrijk. Daarover zijn echter nog geen details bekendgemaakt. (Belga/AVE)