Sacha Baron Cohen, de Britse acteur bekend van de komedies 'Borat' en 'Brüno', gaat in een nieuwe film in de huid kruipen van wijlen de Iraakse dictator Saddam Hoessein. De film 'The Dictator' zal grotendeels gebaseerd zijn op de roman 'Zabibah en de Koning', die het werk zou zijn van Saddam.

Cohen zal niet alleen de hoofdrol vertolken, hij schrijft ook mee aan het scenario. De regie wordt opnieuw toevertrouwd aan Larry Charles.

Volgens producent Paramount Pictures wordt de film 'een heldenverhaal over een dictator die zijn leven riskeert om het land dat hij zo liefdevol onderdrukt te vrijwaren van democratie". De wereldpremière van 'The Dictator' is gepland voor 11 mei 2012.

Sacha Baron Cohen is voornamelijk bekend van de typetjes Ali G., Borat Sagdiyev en Brüno Gehard:

Ali G:

Borat Sagdiyev:

Brüno Gehard:

Sacha Baron Cohen, de Britse acteur bekend van de komedies 'Borat' en 'Brüno', gaat in een nieuwe film in de huid kruipen van wijlen de Iraakse dictator Saddam Hoessein. De film 'The Dictator' zal grotendeels gebaseerd zijn op de roman 'Zabibah en de Koning', die het werk zou zijn van Saddam. Cohen zal niet alleen de hoofdrol vertolken, hij schrijft ook mee aan het scenario. De regie wordt opnieuw toevertrouwd aan Larry Charles. Volgens producent Paramount Pictures wordt de film 'een heldenverhaal over een dictator die zijn leven riskeert om het land dat hij zo liefdevol onderdrukt te vrijwaren van democratie". De wereldpremière van 'The Dictator' is gepland voor 11 mei 2012. Sacha Baron Cohen is voornamelijk bekend van de typetjes Ali G., Borat Sagdiyev en Brüno Gehard: