In Rusland is de politieke journalist Anton Krasovsky op staande voet ontslagen nadat hij live op KontrTV bekendmaakte dat hij homo is. Dat meldt CNN.

Rusland ligt al weken onder vuur bij de internationale publieke opinie vanwege discriminatie van holebi's. Nieuwe wetten van het Poetin-regime maken het voor homoseksuelen zo goed als onmogelijk om nog voor hun geaardheid uit te komen.

Dat ondervond ook Anton Krasovsky, een politieke journalist die in Rusland ook een bekende televisiepersoonlijkheid is. Toen hij tijdens een live-uitzending zijn seksuele geaardheid ter sprake bracht, werd hij meteen ontslagen.

'President Poetin, premier Medvedev, ik ben homo en ik ben net dezelfde mens als jullie,' zei Krasovsky. De journalist raakte prompt zijn baan kwijt en de zender waarvoor hij werkte haalde meteen de beelden van het internet.

'Homo's moeten moedig zijn in Rusland,' vertelde Krasovsky aan CNN. 'Ik heb dit gedaan omdat iemand het moest doen en omdat ze dit in het Kremlin moesten horen. Ik deed het niet om meer likes te krijgen op mijn Facebookpagina.'

Na zijn ontslag heeft de journalist nog geen andere job gevonden. (EE)

In Rusland is de politieke journalist Anton Krasovsky op staande voet ontslagen nadat hij live op KontrTV bekendmaakte dat hij homo is. Dat meldt CNN. Rusland ligt al weken onder vuur bij de internationale publieke opinie vanwege discriminatie van holebi's. Nieuwe wetten van het Poetin-regime maken het voor homoseksuelen zo goed als onmogelijk om nog voor hun geaardheid uit te komen. Dat ondervond ook Anton Krasovsky, een politieke journalist die in Rusland ook een bekende televisiepersoonlijkheid is. Toen hij tijdens een live-uitzending zijn seksuele geaardheid ter sprake bracht, werd hij meteen ontslagen. 'President Poetin, premier Medvedev, ik ben homo en ik ben net dezelfde mens als jullie,' zei Krasovsky. De journalist raakte prompt zijn baan kwijt en de zender waarvoor hij werkte haalde meteen de beelden van het internet. 'Homo's moeten moedig zijn in Rusland,' vertelde Krasovsky aan CNN. 'Ik heb dit gedaan omdat iemand het moest doen en omdat ze dit in het Kremlin moesten horen. Ik deed het niet om meer likes te krijgen op mijn Facebookpagina.' Na zijn ontslag heeft de journalist nog geen andere job gevonden. (EE)