Het lijk van Rodney King werd aangetroffen door zijn verloofde, op de bodem van een zwembad, zo meldt de BBC. Rodney king, 47 jaar, was de man wiens politiemishandeling enorme rellen deed losbreken in Los Angeles, waarbij meer dan 50 doden en duizenden gewonden vielen.

In 1991 werd hij mishandeld door enkele politieagenten die nadien vrijgesproken werden. Dat verdict, en de beelden van de mishandeling, gefilmd door een omstaander, leidden tot publieke verontwaardiging en rellen tussen zwarte jongeren en de politie. Daarbij vielen meer dan 50 doden en duizenden gewonden.

Bij een later proces moesten 2 van de 4 betrokken politieagenten naar de cel. King leed hersenschade door de slagen. Hij vervolgde de stad Los Angeles en won die zaak. Hij kreeg 3,8 miljoen dollar schadevergoeding. (SD)

Het lijk van Rodney King werd aangetroffen door zijn verloofde, op de bodem van een zwembad, zo meldt de BBC. Rodney king, 47 jaar, was de man wiens politiemishandeling enorme rellen deed losbreken in Los Angeles, waarbij meer dan 50 doden en duizenden gewonden vielen. In 1991 werd hij mishandeld door enkele politieagenten die nadien vrijgesproken werden. Dat verdict, en de beelden van de mishandeling, gefilmd door een omstaander, leidden tot publieke verontwaardiging en rellen tussen zwarte jongeren en de politie. Daarbij vielen meer dan 50 doden en duizenden gewonden. Bij een later proces moesten 2 van de 4 betrokken politieagenten naar de cel. King leed hersenschade door de slagen. Hij vervolgde de stad Los Angeles en won die zaak. Hij kreeg 3,8 miljoen dollar schadevergoeding. (SD)