In een open brief op zijn website heeft de Puerto Ricaanse zanger Ricky Martin na jarenlange geruchten toegegeven dat hij homoseksueel is.

"Ik ben fier aan te kondigen dat ik een gelukkig homoseksueel man ben", zo staat te lezen op zijn website. Naar eigen zeggen was de onthulling het resultaat van een maandenlange worsteling.

De popster beschouwt zijn "coming out" als "een solide stap naar innerlijke rust en een belangrijk deel van zijn evolutie". De onthulling is voor de 38-jarige zanger ook belangrijk in de opvoeding van zijn tweeling, twee jongetjes die in 2008 werden gebaard door een draagmoeder.

In 2000 had de tv-journaliste Barbara Walters hem nog vlakaf gevraagd of hij een homo was. Toen weigerde Martin te reageren op de geruchten.

Zangcarrière

Martin is vooral bekend van zijn hitjes "Livin' la vida loca" en "La copa de la vida", in 1998 de officiële hymne van het wereldkampioenschap voetbal.

Hij begon zijn zangcarrière bij de boysband Menudo en brak in de jaren '90 door als solo-artiest in de Spaanstalige landen. In 1999 bracht hij zijn eerste Engelstalige album uit, genaamd naar zichzelf "Ricky Martin".

Ricky Martin - Livin' La Vida Loca (Official Music Video) - The most amazing bloopers are here

In een open brief op zijn website heeft de Puerto Ricaanse zanger Ricky Martin na jarenlange geruchten toegegeven dat hij homoseksueel is. "Ik ben fier aan te kondigen dat ik een gelukkig homoseksueel man ben", zo staat te lezen op zijn website. Naar eigen zeggen was de onthulling het resultaat van een maandenlange worsteling. De popster beschouwt zijn "coming out" als "een solide stap naar innerlijke rust en een belangrijk deel van zijn evolutie". De onthulling is voor de 38-jarige zanger ook belangrijk in de opvoeding van zijn tweeling, twee jongetjes die in 2008 werden gebaard door een draagmoeder. In 2000 had de tv-journaliste Barbara Walters hem nog vlakaf gevraagd of hij een homo was. Toen weigerde Martin te reageren op de geruchten. Zangcarrière Martin is vooral bekend van zijn hitjes "Livin' la vida loca" en "La copa de la vida", in 1998 de officiële hymne van het wereldkampioenschap voetbal. Hij begon zijn zangcarrière bij de boysband Menudo en brak in de jaren '90 door als solo-artiest in de Spaanstalige landen. In 1999 bracht hij zijn eerste Engelstalige album uit, genaamd naar zichzelf "Ricky Martin". Ricky Martin - Livin' La Vida Loca (Official Music Video) - The most amazing bloopers are here