Fans van de overleden zanger Ramses Shaffy kunnen vanaf maandag alles over hun idool terugvinden op een speciale website. Collega en vriendin Liesbeth List opent dit 'digitale monument' op 29 november in Felix Meritis in Amsterdam.

Dat maakte het Theater Instituut Nederland (TIN) bekend. De site maakt deel uit van eenlevenlangtheater.nl, de eregalerij van Nederlandse theatergrootheden.

Op de internetpagina staan verhalen over het leven van Shaffy, een uitgebreide biografie en foto's uit privécollecties.

Ook kunnen bezoekers beeld- en geluidsfragmenten bekijken en beluisteren. Hieronder een unieke opname van 'La Pluie', een liedje dat hij rond 1970 samen met List heeft opgenomen, maar dat nooit is uitgebracht.

Op eenlevenlangtheater.nl staan inmiddels al meer dan twintig bekende Nederlandse theaterpersoonlijkheden vereeuwigd, onder wie Wim Sonneveld, Jos Brink, Johnny Kraaijkamp senior en Conny Stuart.

Shaffy overleed op 1 december 2009. Hij werd 76.

Fans van de overleden zanger Ramses Shaffy kunnen vanaf maandag alles over hun idool terugvinden op een speciale website. Collega en vriendin Liesbeth List opent dit 'digitale monument' op 29 november in Felix Meritis in Amsterdam. Dat maakte het Theater Instituut Nederland (TIN) bekend. De site maakt deel uit van eenlevenlangtheater.nl, de eregalerij van Nederlandse theatergrootheden. Op de internetpagina staan verhalen over het leven van Shaffy, een uitgebreide biografie en foto's uit privécollecties. Ook kunnen bezoekers beeld- en geluidsfragmenten bekijken en beluisteren. Hieronder een unieke opname van 'La Pluie', een liedje dat hij rond 1970 samen met List heeft opgenomen, maar dat nooit is uitgebracht. Op eenlevenlangtheater.nl staan inmiddels al meer dan twintig bekende Nederlandse theaterpersoonlijkheden vereeuwigd, onder wie Wim Sonneveld, Jos Brink, Johnny Kraaijkamp senior en Conny Stuart. Shaffy overleed op 1 december 2009. Hij werd 76.