Dat staat te lezen op de website van de PVDA

Martens, geboren in 1946, was samen met Paul Goossens en Walter De Bock één van de boegbeelden van het studentenprotest van mei '68. Met de oprichting van de Studentenvakbeweging gaat Martens de strijd aan met het bekrompen en nationalistisch denken en kiest hij voor een progressieve en internationale koers. Een tirade tegen pedofilie in de kerk in de door hem geleide krant Ons Leven leidde uiteindelijk tot zijn verbanning van de Leuvense universiteit.

Geïnspireerd door Marx en Lenin zal Martens zich vanaf eind jaren zestig steeds meer focussen op de solidariteit met de arbeiders. Uit dat engagement groeit Amada (Alle Macht aan de Arbeiders), dat in 1979 wordt omgedoopt tot het uiterst linkse Partij Van De Arbeid. Hij zette er als stichter en voorzitter mee zijn schouders onder Geneeskunde voor het Volk, een initiatief van Kris Merckx dat vandaag meer dan 25.000 patiënten gratis gezondheidszorg aanbiedt, aldus het PVDA-persbericht.

Martens leidde de PVDA actief tot 1999. Sindsdien besteedde hij steeds meer aandacht aan de ontwikkelingen in de Democratische Republiek Congo. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen over de voormalige Belgische kolonie.

Martens laat twee kinderen na. Op zondag 26 juni vindt in Passage 44 in Brussel een herdenkingsplechtigheid plaats. (Belga)

Dat staat te lezen op de website van de PVDA Martens, geboren in 1946, was samen met Paul Goossens en Walter De Bock één van de boegbeelden van het studentenprotest van mei '68. Met de oprichting van de Studentenvakbeweging gaat Martens de strijd aan met het bekrompen en nationalistisch denken en kiest hij voor een progressieve en internationale koers. Een tirade tegen pedofilie in de kerk in de door hem geleide krant Ons Leven leidde uiteindelijk tot zijn verbanning van de Leuvense universiteit. Geïnspireerd door Marx en Lenin zal Martens zich vanaf eind jaren zestig steeds meer focussen op de solidariteit met de arbeiders. Uit dat engagement groeit Amada (Alle Macht aan de Arbeiders), dat in 1979 wordt omgedoopt tot het uiterst linkse Partij Van De Arbeid. Hij zette er als stichter en voorzitter mee zijn schouders onder Geneeskunde voor het Volk, een initiatief van Kris Merckx dat vandaag meer dan 25.000 patiënten gratis gezondheidszorg aanbiedt, aldus het PVDA-persbericht. Martens leidde de PVDA actief tot 1999. Sindsdien besteedde hij steeds meer aandacht aan de ontwikkelingen in de Democratische Republiek Congo. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen over de voormalige Belgische kolonie. Martens laat twee kinderen na. Op zondag 26 juni vindt in Passage 44 in Brussel een herdenkingsplechtigheid plaats. (Belga)