Coëme was al niet meer opgekomen bij de lokale verkiezingen zondag, maar vertrekt nu ook uit de Kamer. "Ik heb steeds gezegd dat je op je 65ste met pensioen moet om baan te ruimen voor de jongeren", klinkt het.

Coëme raakte in 2010 met 20.038 voorkeursstemmen opnieuw verkozen in de Kamer, maar beslist nu zijn zitje af te staan aan opvolger Christophe Lacroix. Hij zal op 25 oktober de eed afleggen in het parlement. Op 3 december draagt Coëme ook zijn burgemeesterssjerp over aan Jacques Chabot, die zondag de PS-lijst trok in Borgworm.

Coëme startte zijn politieke carrière in 1970. Zijn eerste functie was die van schepen in Borgworm, waarna hij opklom tot minister van Defensie en vicepremier. In de nasleep van het Agustaschandaal was hij - naast Guy Mathot en Guy Spitaels - de derde Guy die moest aftreden. Na vijf jaar zijn burgerrechten te hebben verloren, keerde hij in 2000 terug op de politiek bühne. In 2006 veroverde hij de burgemeesterssjerp.

Maar nu is de politiek dus voorbij. Coëme wil zich naar eigen zeggen voortaan met andere dingen bezighouden. (Belga/INM)

Coëme was al niet meer opgekomen bij de lokale verkiezingen zondag, maar vertrekt nu ook uit de Kamer. "Ik heb steeds gezegd dat je op je 65ste met pensioen moet om baan te ruimen voor de jongeren", klinkt het. Coëme raakte in 2010 met 20.038 voorkeursstemmen opnieuw verkozen in de Kamer, maar beslist nu zijn zitje af te staan aan opvolger Christophe Lacroix. Hij zal op 25 oktober de eed afleggen in het parlement. Op 3 december draagt Coëme ook zijn burgemeesterssjerp over aan Jacques Chabot, die zondag de PS-lijst trok in Borgworm. Coëme startte zijn politieke carrière in 1970. Zijn eerste functie was die van schepen in Borgworm, waarna hij opklom tot minister van Defensie en vicepremier. In de nasleep van het Agustaschandaal was hij - naast Guy Mathot en Guy Spitaels - de derde Guy die moest aftreden. Na vijf jaar zijn burgerrechten te hebben verloren, keerde hij in 2000 terug op de politiek bühne. In 2006 veroverde hij de burgemeesterssjerp. Maar nu is de politiek dus voorbij. Coëme wil zich naar eigen zeggen voortaan met andere dingen bezighouden. (Belga/INM)