De Portugese autoriteiten hebben nog geen enkel nieuw element in handen dat een heropening naar de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 in de Algarve rechtvaardigt, zo heeft adjunct-directeur Pedro do Carmo van de Portugese gerechtelijke politie gezegd.

"Maddie" verdween enkele dagen voor haar vierde verjaardag op 3 mei 2007 spoorloos uit een vakantiewoning in Praia da Luz in het zuiden van Portugal terwijl haar ouders wat verderop met vrienden dineerden. De Portugese autoriteiten hebben het dossier gesloten en hebben volgens Do Carmo niets nieuws om dit te heropenen.

Er is er ook geen formele vraag voor een heropening ontvangen. Niettemin blijft een ploeg speurders in samenwerking met de Britse politie elementen van het onderzoek heronderzoeken, zei de politiechef.

Onlangs heeft inspecteur Andy Redwood van Scotland Yard gezegd "diep te geloven" dat het meisje nog steeds in leven zou zijn. Hij voegde eraan toe 195 nieuwe pistes te hebben gevonden en dat de 37 met het onderzoek belaste Britse politiemensen nog maar een kwart van hun werk achter de kiezen hebben.

De Britse politie heeft ook een "verouderde" foto van Madeleine McCann verspreid waarop ze eruit zou zien als een negenjarig meisje. (Belga/SD)

De Portugese autoriteiten hebben nog geen enkel nieuw element in handen dat een heropening naar de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 in de Algarve rechtvaardigt, zo heeft adjunct-directeur Pedro do Carmo van de Portugese gerechtelijke politie gezegd. "Maddie" verdween enkele dagen voor haar vierde verjaardag op 3 mei 2007 spoorloos uit een vakantiewoning in Praia da Luz in het zuiden van Portugal terwijl haar ouders wat verderop met vrienden dineerden. De Portugese autoriteiten hebben het dossier gesloten en hebben volgens Do Carmo niets nieuws om dit te heropenen. Er is er ook geen formele vraag voor een heropening ontvangen. Niettemin blijft een ploeg speurders in samenwerking met de Britse politie elementen van het onderzoek heronderzoeken, zei de politiechef. Onlangs heeft inspecteur Andy Redwood van Scotland Yard gezegd "diep te geloven" dat het meisje nog steeds in leven zou zijn. Hij voegde eraan toe 195 nieuwe pistes te hebben gevonden en dat de 37 met het onderzoek belaste Britse politiemensen nog maar een kwart van hun werk achter de kiezen hebben. De Britse politie heeft ook een "verouderde" foto van Madeleine McCann verspreid waarop ze eruit zou zien als een negenjarig meisje. (Belga/SD)