Het gevecht tussen Nigel Farage, leider van de United Kingdom Independence Party (Ukip) en John Zylinski moest in het Londense Hyde Park plaatsvinden. Zylinski is de commentaar van Farage over immigratie in het Verenigd Koninkrijk beu.

Een 'duel van woorden', een televisiedebat aan de vooravond van de parlementsverkiezingen, was voor de aristocraat ook goed, mocht Farage niet akkoord gaan of zijn zwaard 'roestig' zijn.

Zylinski heeft het meer bepaald moeilijk met Farages uitspraken van december 2014. Farage linkte zijn late aankomst op een receptie van Ukip toen aan druk verkeer en immigratie.

'Opendeur-immigratie' op de autosnelweg

Dat hij toen meer dan twee uur te laat was, had volgens Farage niets met 'professionalisme' te maken, maar met 'een land waarin het bevolkingsaantal door het dak gaat, hoofdzakelijk door opendeurimmigratie' en met het feit dat 'de M4 niet even berijdbaar is als vroeger.' De M4 is een autosnelweg die Londen met Swansea in Wales verbindt.

Zylinski stelde Farage voor om hem in Hyde Park, hartje Londen, te ontmoeten om de kwestie op te lossen 'zoals een 18de-eeuwse Poolse aristocraat en een Engelse gentleman dat traditioneel zouden doen.'

Farage slaat aanbod af

Nigel Farage maakt lachend korte metten met de dueluitdaging van de prins. 'Ik ben niet van plan om het aanbod te aanvaarden. Ik probeer geweld uit de verkiezingen te weren.'

De familie van John Zylinski werd net als vele andere koninklijke families verdreven uit Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Zylinski's wonen sindsdien in het westen van Londen. Zylinski ontleent geen enkele macht aan zijn prinselijke titel - noch in Polen, noch in Groot-Brittannië - maar is wel erfgenaam van de aristocratische titel.

'Ik moet mijn volk verdedigen'

John Zylinski is de zoon van Andrew Zylinski, die met zijn cavalerietroepen een succesvolle aanval tegen de Duitsers zou hebben uitgevoerd in 1939. Zittend naast een standbeeld van zijn vader zegt de Zylinski-telg dat hij geen verdere anti-Poolse discriminatie meer kan pikken.

Hij houdt het zwaard van zijn vader vast en zegt: 'Ik besef dat ik nu moet opstaan om mijn volk in dit land in het Verenigd Koninkrijk te verdedigen.' Dat Farage de schuld van het files op de M4 bij migranten legt, noemt Zilinsky 'het meest idiote voorbeeld van discriminatie tegen Polen' in het Verenigd Koninkrijk. (NC)

Het gevecht tussen Nigel Farage, leider van de United Kingdom Independence Party (Ukip) en John Zylinski moest in het Londense Hyde Park plaatsvinden. Zylinski is de commentaar van Farage over immigratie in het Verenigd Koninkrijk beu. Een 'duel van woorden', een televisiedebat aan de vooravond van de parlementsverkiezingen, was voor de aristocraat ook goed, mocht Farage niet akkoord gaan of zijn zwaard 'roestig' zijn.Zylinski heeft het meer bepaald moeilijk met Farages uitspraken van december 2014. Farage linkte zijn late aankomst op een receptie van Ukip toen aan druk verkeer en immigratie. Dat hij toen meer dan twee uur te laat was, had volgens Farage niets met 'professionalisme' te maken, maar met 'een land waarin het bevolkingsaantal door het dak gaat, hoofdzakelijk door opendeurimmigratie' en met het feit dat 'de M4 niet even berijdbaar is als vroeger.' De M4 is een autosnelweg die Londen met Swansea in Wales verbindt.Zylinski stelde Farage voor om hem in Hyde Park, hartje Londen, te ontmoeten om de kwestie op te lossen 'zoals een 18de-eeuwse Poolse aristocraat en een Engelse gentleman dat traditioneel zouden doen.'Nigel Farage maakt lachend korte metten met de dueluitdaging van de prins. 'Ik ben niet van plan om het aanbod te aanvaarden. Ik probeer geweld uit de verkiezingen te weren.'De familie van John Zylinski werd net als vele andere koninklijke families verdreven uit Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Zylinski's wonen sindsdien in het westen van Londen. Zylinski ontleent geen enkele macht aan zijn prinselijke titel - noch in Polen, noch in Groot-Brittannië - maar is wel erfgenaam van de aristocratische titel.John Zylinski is de zoon van Andrew Zylinski, die met zijn cavalerietroepen een succesvolle aanval tegen de Duitsers zou hebben uitgevoerd in 1939. Zittend naast een standbeeld van zijn vader zegt de Zylinski-telg dat hij geen verdere anti-Poolse discriminatie meer kan pikken. Hij houdt het zwaard van zijn vader vast en zegt: 'Ik besef dat ik nu moet opstaan om mijn volk in dit land in het Verenigd Koninkrijk te verdedigen.' Dat Farage de schuld van het files op de M4 bij migranten legt, noemt Zilinsky 'het meest idiote voorbeeld van discriminatie tegen Polen' in het Verenigd Koninkrijk. (NC)