"Berlusconi wordt veroordeeld omdat hij met vrouwen samenleeft. Als hij homoseksueel was, had er geen haan naar gekraaid", zei Poetin over de aanpak van de Italiaanse Justitie tegen de vroegere premier.

Berlusconi (76) werd op het Ruby-proces wegens vermoede seks met minderjarige prostituees in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis veroordeeld.

Partijen voor pedofielen

In de strijd rond de druk van de Russische overheid tegen lesbiennes en homo's beticht Poetin het Westen van overdreven politieke correctheid. "Ze volgen een politiek die kroostrijke gezinnen en relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht op dezelfde ladder plaatst".

Tegelijkertijd maakte hij zijn beklag over een verval van de zeden. In het Westen worden er zelfs pogingen ondernomen om partijen voor pedofielen op te richten, benadrukte Poetin op een internationaal discussieforum. "Die weg voert rechtstreeks naar verloedering en een diepe morele crisis".

De bevoegde commissie van de staatsdoema in Moskou keurde inmiddels een wetsontwerp goed, die homo's en lesbiennes het opvoedingsrecht ontzegt. (Belga/TE)

"Berlusconi wordt veroordeeld omdat hij met vrouwen samenleeft. Als hij homoseksueel was, had er geen haan naar gekraaid", zei Poetin over de aanpak van de Italiaanse Justitie tegen de vroegere premier. Berlusconi (76) werd op het Ruby-proces wegens vermoede seks met minderjarige prostituees in eerste aanleg tot zeven jaar gevangenis veroordeeld.In de strijd rond de druk van de Russische overheid tegen lesbiennes en homo's beticht Poetin het Westen van overdreven politieke correctheid. "Ze volgen een politiek die kroostrijke gezinnen en relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht op dezelfde ladder plaatst". Tegelijkertijd maakte hij zijn beklag over een verval van de zeden. In het Westen worden er zelfs pogingen ondernomen om partijen voor pedofielen op te richten, benadrukte Poetin op een internationaal discussieforum. "Die weg voert rechtstreeks naar verloedering en een diepe morele crisis". De bevoegde commissie van de staatsdoema in Moskou keurde inmiddels een wetsontwerp goed, die homo's en lesbiennes het opvoedingsrecht ontzegt. (Belga/TE)