De Zuid-Afrikaanse ex-atleet Oscar Pistorius is in beroep door een Zuid-Afrikaans rechtbank schuldig bevonden aan de moord op zijn vriendin in 2013. De beslissing schuift een vonnis van een rechtbank in Pretoria vorig jaar opzij, waarin Pistorius vijf jaar cel kreeg voor de dood van zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp.

Volgens de rechtbank stond het vorige vonnis van rechter Thokozile Maspia vol "fundamentele fouten". Een veroordeling voor moord houdt in Zuid-Afrika een minimumcelstraf van 15 jaar in. De onder de knieën geamputeerde sprinter, met de bijnaam Bladerunner, schoot op Valentijnsdag 2013 zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp dood. De 28-jarige hardloper werd in eerste aanleg in oktober vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel. (Belga/NSK)

De Zuid-Afrikaanse ex-atleet Oscar Pistorius is in beroep door een Zuid-Afrikaans rechtbank schuldig bevonden aan de moord op zijn vriendin in 2013. De beslissing schuift een vonnis van een rechtbank in Pretoria vorig jaar opzij, waarin Pistorius vijf jaar cel kreeg voor de dood van zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp. Volgens de rechtbank stond het vorige vonnis van rechter Thokozile Maspia vol "fundamentele fouten". Een veroordeling voor moord houdt in Zuid-Afrika een minimumcelstraf van 15 jaar in. De onder de knieën geamputeerde sprinter, met de bijnaam Bladerunner, schoot op Valentijnsdag 2013 zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp dood. De 28-jarige hardloper werd in eerste aanleg in oktober vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel. (Belga/NSK)