Dat heeft het Poolse persbureau KAI gemeld volgens Kerknet, de website van de Kerk in Vlaanderen. Kerknet stipt daarbij aan dat KAI "doorgaans goed ingelicht is".

Volgens KAI buigt de Congregatie voor de Heiligverklaringen zich momenteel over een tweede wonder dat aan Johannes Paulus II wordt toegeschreven. Als dat wonder voor het einde van maart 2013 wordt erkend, acht het Poolse persagentschap het waarschijnlijk dat hij nog in 2013 wordt heilig verklaard. Als datum wordt 16 oktober 2013 genoemd, schrijft Kerknet.

De heiligverklaring zou dan samenvallen met de 35ste verjaardag van de verkiezing van kardinaal Karol Wojtyla tot paus.

Johannes Paulus II bestuurde de rooms-katholieke Kerk van oktober 1978 tot april 2005. (Belga/TE)

Dat heeft het Poolse persbureau KAI gemeld volgens Kerknet, de website van de Kerk in Vlaanderen. Kerknet stipt daarbij aan dat KAI "doorgaans goed ingelicht is". Volgens KAI buigt de Congregatie voor de Heiligverklaringen zich momenteel over een tweede wonder dat aan Johannes Paulus II wordt toegeschreven. Als dat wonder voor het einde van maart 2013 wordt erkend, acht het Poolse persagentschap het waarschijnlijk dat hij nog in 2013 wordt heilig verklaard. Als datum wordt 16 oktober 2013 genoemd, schrijft Kerknet. De heiligverklaring zou dan samenvallen met de 35ste verjaardag van de verkiezing van kardinaal Karol Wojtyla tot paus. Johannes Paulus II bestuurde de rooms-katholieke Kerk van oktober 1978 tot april 2005. (Belga/TE)