Bougrab, de vriendin van Charlie Hebdo-cartoonist/hoofdredacteur Stéphane 'Charb' Charbonnier, werd de afgelopen dagen het gezicht van rouwend Parijs na de zware terroristische aanslag op het Franse satirische weekblad waarbij 10 journalisten en twee politiemannen omkwamen.

Toch zal ze de begrafenis van haar vriend niet bijwonen. Dat doet ze op vraag van de familie van Charb, die ontkent dat de twee een relatie hadden.

De broer van Charb, Laurent, liet zaterdag in naam van de familie in een mededeling aan het Franse persagentschap AFP weten dat 'de familie formeel het bestaan van een relatie tussen Charb en Jeannette Bougrab ontkent. We willen dat ze zich van verdere uitlatingen onthoudt.'

'Gewond en verslagen'

In een reactie zegt Bougrab, een voormalige staatssecretaris in de regering-Sarkozy, dat ze uit respect voor de familie niet aanwezig zal zijn op de begrafenis van haar partner. 'Ik heb de kracht niet om daarvoor te vechten. Ik ben gewond en verslagen.'

'We hebben geen persbericht uitgestuurd over onze relatie, maar we verstopten ons ook niet', zo legde Bougrab uit in het Franse weekblad Paris Match. 'Hij heeft mijn moeder ontmoet, en mijn dochter noemde hem "papa"'.

Ze voegt eraan toe dat de familie haar 'laatste hereniging met haar geliefde' heeft ontnomen. 'Door dat te doen hebben ze hem een tweede keer vermoord', aldus de vrouw die nu naar het buitenland vertrekt om de nachtmerrie van de aanslag te verwerken.