Bij de sociale zekerheid blijkt het "Huis van Koningin Fabiola" nog vijf à negen personeelsleden te tellen, schrijven de kranten van Mediahuis. Het Koninklijk Paleis verklaart dit doordat de successie nog niet helemaal geregeld is. Pas in de komende weken zal die rond zijn.

De nalatenschap van de overleden koningin is dan ook ingewikkeld. Fabiola woonde in het kasteel van Stuyvenberg in Laken, maar dat was niet haar eigendom, maar van de Koninklijke Schenking. Pas als de erfenis rond is, kan voor dit kasteel een nieuwe bestemming gezocht worden.

Stichting

Het Koninklijk Paleis beschouwt de erfenis als een pure privékwestie en geeft er dus geen commentaar bij. Maar kenners hebben al gezegd dat van alle meubels of schilderijen nagegaan moet worden of die van die Koninklijke Schenking zijn, of van de koningin zelf.

Fabiola bepaalde bij testament dat al haar privébezittingen naar het goede doel gaan via het zogenaamde Hulpfonds van de Koningin. Maar anderzijds bracht ze de voorbije jaren een deel van haar eigendommen onder in een aantal stichtingen, waarbij de Spaanse goederen die zij van haar familie erfde naar haar Spaanse neefjes en nichtjes zouden gaan. Haar juwelen liet ze na aan Mathilde. (Belga/TE)

Bij de sociale zekerheid blijkt het "Huis van Koningin Fabiola" nog vijf à negen personeelsleden te tellen, schrijven de kranten van Mediahuis. Het Koninklijk Paleis verklaart dit doordat de successie nog niet helemaal geregeld is. Pas in de komende weken zal die rond zijn.De nalatenschap van de overleden koningin is dan ook ingewikkeld. Fabiola woonde in het kasteel van Stuyvenberg in Laken, maar dat was niet haar eigendom, maar van de Koninklijke Schenking. Pas als de erfenis rond is, kan voor dit kasteel een nieuwe bestemming gezocht worden. Het Koninklijk Paleis beschouwt de erfenis als een pure privékwestie en geeft er dus geen commentaar bij. Maar kenners hebben al gezegd dat van alle meubels of schilderijen nagegaan moet worden of die van die Koninklijke Schenking zijn, of van de koningin zelf. Fabiola bepaalde bij testament dat al haar privébezittingen naar het goede doel gaan via het zogenaamde Hulpfonds van de Koningin. Maar anderzijds bracht ze de voorbije jaren een deel van haar eigendommen onder in een aantal stichtingen, waarbij de Spaanse goederen die zij van haar familie erfde naar haar Spaanse neefjes en nichtjes zouden gaan. Haar juwelen liet ze na aan Mathilde. (Belga/TE)