Eugénie Blanchard, die wordt beschouwd als de oudste mens ter wereld, is donderdag op 114-jarige leeftijd op de Franse Antillen overleden.

Blanchard, een non, stierf in een ziekenhuis op het tropische eiland Saint-Barthelemy in de Caribische zee, waar ze een dertigtal jaar verbleef. Ze werd geboren op 16 februari 1896 en was sinds 2 mei 2010 officieel de oudste mens ter wereld na het overlijden van de 115-jarige Japanse Kama Chinen.

Blanchard wordt volgens de Amerikaanse Gerontology Research Group als oudste mens opgevolgd door de Amerikaanse Eunice Sanborn. Zij is eveneens 114 jaar oud, maar werd vijf maanden na Blanchard geboren.

Eugénie Blanchard, die wordt beschouwd als de oudste mens ter wereld, is donderdag op 114-jarige leeftijd op de Franse Antillen overleden.Blanchard, een non, stierf in een ziekenhuis op het tropische eiland Saint-Barthelemy in de Caribische zee, waar ze een dertigtal jaar verbleef. Ze werd geboren op 16 februari 1896 en was sinds 2 mei 2010 officieel de oudste mens ter wereld na het overlijden van de 115-jarige Japanse Kama Chinen.Blanchard wordt volgens de Amerikaanse Gerontology Research Group als oudste mens opgevolgd door de Amerikaanse Eunice Sanborn. Zij is eveneens 114 jaar oud, maar werd vijf maanden na Blanchard geboren.