Een Japanner heeft de titel van de oudste levende mens op aarde gekregen. Hij is welgeteld 115 jaar en 253 dagen oud, zo meldt het Guinness Boek van Wereldrecords.

Jirouemon Kimura is afkomstig uit Kyotango City, en is geboren op 19 april 1897. Hij is nog maar de derde mens uit de moderne geschiedenis die 115 jaar oud is geworden, zo meldt het Guinness Boek.

Jirouemon Kimura, die in drie verschillende eeuwen heeft geleefd, heeft vele wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen zien passeren in zijn leven: de komst van de eerste motorvoertuigen, de tv, het internet, zes Britse vorsten, vijf Japanse keizers en twintig Amerikaanse presidenten.

Kimura heeft 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 13 achter-achterkleinkinderen. Hij was eerst 38 jaar postbode, voor hij zich wijdde aan de landbouw, en dat tot zijn 90ste. Hij zegt dat hij zijn lang leven dankt aan "lichte voeding".

Het vorige record van oudste man stond op naam van de Amerikaan Thomas Peter Thorvald Kristian Ferdinand 'Christian' Mortensen met 115 jaar en 252 dagen.

De oudste mens ter wereld blijft hoe dan ook een vrouw: de Franse Jeanne Calment, met een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen. Zij overleed in 1997.

Jirouemon Kimura krijgt de titel van oudste levende man op aarde na het recente overlijden van de Amerikaanse Dina Manfredini, die 115 jaar en 257 dagen oud werd. (Belga/INM)

Een Japanner heeft de titel van de oudste levende mens op aarde gekregen. Hij is welgeteld 115 jaar en 253 dagen oud, zo meldt het Guinness Boek van Wereldrecords. Jirouemon Kimura is afkomstig uit Kyotango City, en is geboren op 19 april 1897. Hij is nog maar de derde mens uit de moderne geschiedenis die 115 jaar oud is geworden, zo meldt het Guinness Boek. Jirouemon Kimura, die in drie verschillende eeuwen heeft geleefd, heeft vele wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen zien passeren in zijn leven: de komst van de eerste motorvoertuigen, de tv, het internet, zes Britse vorsten, vijf Japanse keizers en twintig Amerikaanse presidenten. Kimura heeft 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 13 achter-achterkleinkinderen. Hij was eerst 38 jaar postbode, voor hij zich wijdde aan de landbouw, en dat tot zijn 90ste. Hij zegt dat hij zijn lang leven dankt aan "lichte voeding". Het vorige record van oudste man stond op naam van de Amerikaan Thomas Peter Thorvald Kristian Ferdinand 'Christian' Mortensen met 115 jaar en 252 dagen. De oudste mens ter wereld blijft hoe dan ook een vrouw: de Franse Jeanne Calment, met een leeftijd van 122 jaar en 164 dagen. Zij overleed in 1997. Jirouemon Kimura krijgt de titel van oudste levende man op aarde na het recente overlijden van de Amerikaanse Dina Manfredini, die 115 jaar en 257 dagen oud werd. (Belga/INM)