Dat schrijft De Morgen.

Het nieuwe decreet rond persoonsgebonden financiering van gehandicapten is het alfa en het omega van het gehandicaptenbeleid van welzijnsminister Jo Vandeurzen. Het gaat niet meer uit van de financiering van de instellingen, maar geeft een budget aan personen met een handicap. Dat budget mogen ze zelf besteden. Op zich een nobel principe, erkennen alle betrokkenen, maar er moet voldoende geld zijn.

Net daar zit het probleem. In de komende jaren krijgen de 20.000 mensen op de wachtlijsten in fases 300 euro per maand. Voor velen van hen is dat ruim onvoldoende. De vzw nam Hans Rieder onder de arm. "Wij wilden een topadvocaat", zegt Johan Van Kersavond, de woordvoerder van Iedereen Bezorgd. "Iemand die het decreet kon uitkammen en fouten kon detecteren."

(Belga/RR)

Dat schrijft De Morgen.Het nieuwe decreet rond persoonsgebonden financiering van gehandicapten is het alfa en het omega van het gehandicaptenbeleid van welzijnsminister Jo Vandeurzen. Het gaat niet meer uit van de financiering van de instellingen, maar geeft een budget aan personen met een handicap. Dat budget mogen ze zelf besteden. Op zich een nobel principe, erkennen alle betrokkenen, maar er moet voldoende geld zijn. Net daar zit het probleem. In de komende jaren krijgen de 20.000 mensen op de wachtlijsten in fases 300 euro per maand. Voor velen van hen is dat ruim onvoldoende. De vzw nam Hans Rieder onder de arm. "Wij wilden een topadvocaat", zegt Johan Van Kersavond, de woordvoerder van Iedereen Bezorgd. "Iemand die het decreet kon uitkammen en fouten kon detecteren." (Belga/RR)