Verdere details over het overlijden zijn nog niet bekend.

Machtig man Von Habsburg werd geboren op 20 november 1912, twee jaar voor het begin van de Eerste Wereldoorlog. Die leidde tot het uiteenvallen van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, dat door zijn familie geleid werd.

Als telg uit een van de oudste monarchieën van Europa was hij een machtig man. Zo stond hij in rechtstreeks contact met het Vaticaan, zonder zelf echter een religieuze topfunctie te bekleden.

Belgische link Tussen 1918 en 1921 woonde hij met zijn familie in ballingschap in Zwitserland, en daarna voornamelijk in Spanje en België. In Leuven behaalde hij zijn doctoraat politicologie. Zijn banden met België leven vandaag nog door in prins Lorenz, de man van prinses Astrid, van wie hij de oom is.

Von Habsburg was schrijver en politicus. Hij was als overtuigd Europeaan jarenlang Europarlementslid en erevoorzitter van de Pan-Europese Unie. (Belga/SD)

Verdere details over het overlijden zijn nog niet bekend. Machtig man Von Habsburg werd geboren op 20 november 1912, twee jaar voor het begin van de Eerste Wereldoorlog. Die leidde tot het uiteenvallen van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, dat door zijn familie geleid werd. Als telg uit een van de oudste monarchieën van Europa was hij een machtig man. Zo stond hij in rechtstreeks contact met het Vaticaan, zonder zelf echter een religieuze topfunctie te bekleden. Belgische link Tussen 1918 en 1921 woonde hij met zijn familie in ballingschap in Zwitserland, en daarna voornamelijk in Spanje en België. In Leuven behaalde hij zijn doctoraat politicologie. Zijn banden met België leven vandaag nog door in prins Lorenz, de man van prinses Astrid, van wie hij de oom is. Von Habsburg was schrijver en politicus. Hij was als overtuigd Europeaan jarenlang Europarlementslid en erevoorzitter van de Pan-Europese Unie. (Belga/SD)