De vroegere Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius heeft zaterdag zijn tijd in het ziekenhuis doorgebracht na in zijn cel in Pretoria uit zijn bed te zijn gevallen, zo heeft het Franse persbureau AFP zondag bij de penitentiaire diensten vernomen.

Na verzorging in het ziekenhuis vertoefde de zogenoemde "Blade Runner" in de ziekenboeg van de gevangenis, waar hij een straf van zes jaar uitzit voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Aanvankelijk was 15 jaar geëist. Volgens de rechter waren er echter voldoende 'verzachtende omstandigheden' om af te wijken van de celstraf van 15 jaar.

Volgens het blad City Press zou de vroegere, aan beide benen geamputeerde, atleet in het ziekenhuis zijn beland na verwondingen die hij zelf aan zijn pols had toegebracht. Het blad baseert zich op verklaringen van cipiers, maar een woordvoerder van de peninentaire diensten houdt het bij 'een val uit het bed'.(Belga/BO)

De vroegere Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius heeft zaterdag zijn tijd in het ziekenhuis doorgebracht na in zijn cel in Pretoria uit zijn bed te zijn gevallen, zo heeft het Franse persbureau AFP zondag bij de penitentiaire diensten vernomen.Na verzorging in het ziekenhuis vertoefde de zogenoemde "Blade Runner" in de ziekenboeg van de gevangenis, waar hij een straf van zes jaar uitzit voor moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Aanvankelijk was 15 jaar geëist. Volgens de rechter waren er echter voldoende 'verzachtende omstandigheden' om af te wijken van de celstraf van 15 jaar.Volgens het blad City Press zou de vroegere, aan beide benen geamputeerde, atleet in het ziekenhuis zijn beland na verwondingen die hij zelf aan zijn pols had toegebracht. Het blad baseert zich op verklaringen van cipiers, maar een woordvoerder van de peninentaire diensten houdt het bij 'een val uit het bed'.(Belga/BO)