Dat heeft BP dinsdag bekendgemaakt. De Britse oliereus maakte ook een verlies van 17,1 miljard dollar (13,2 miljard euro) tussen april en juni bekend, als gevolg van de olieramp.

Het ontslag van 53-jarige Hayward hing al een tijdje in de lucht. De man kreeg bakken kritiek over zich heen voor zijn aanpak van en houding over de gigantische olieramp.

Zo zei hij onder andere dat de gevolgen van het olielek eerder miniem zouden zijn.

Miljoenen

Volgens de Britse omroep BBC vangt Hayward bij zijn gedwongen ontslag onder meer een jaarsalaris van meer dan 1 miljoen euro en een reeks aandelenopties en pensioenbonussen die samen kunnen oplopen tot meer dan 13 miljoen euro.

Hayward, die pas drie jaar geleden topman van de Britse oliereus werd, zou verhuizen naar het Russische TNK-BP, waar BP banden mee heeft.

Dat heeft BP dinsdag bekendgemaakt. De Britse oliereus maakte ook een verlies van 17,1 miljard dollar (13,2 miljard euro) tussen april en juni bekend, als gevolg van de olieramp. Het ontslag van 53-jarige Hayward hing al een tijdje in de lucht. De man kreeg bakken kritiek over zich heen voor zijn aanpak van en houding over de gigantische olieramp. Zo zei hij onder andere dat de gevolgen van het olielek eerder miniem zouden zijn. MiljoenenVolgens de Britse omroep BBC vangt Hayward bij zijn gedwongen ontslag onder meer een jaarsalaris van meer dan 1 miljoen euro en een reeks aandelenopties en pensioenbonussen die samen kunnen oplopen tot meer dan 13 miljoen euro. Hayward, die pas drie jaar geleden topman van de Britse oliereus werd, zou verhuizen naar het Russische TNK-BP, waar BP banden mee heeft.