De Amerikaanse talkshowster Oprah Winfrey lanceert op 1 januari haar eigen netwerk, The Oprah Winfrey Network (OWN).

OWN is een samenwerking tussen Winfrey's bedrijf Harpo Inc en Discovery Communications. De zender komt in de plaats van Discovery Health Channel en zo'n 80 miljoen Amerikaanse huishoudens zullen het nieuwe netwerk kunnen ontvangen.

Met haar eigen netwerk wil de televisiester haar kijkers inspireren en ervoor zorgen dat ze worden wie ze willen zijn op hun beste dag. Dat zal ze onder andere doen met een eigen programma, "Oprah's Next Chapter".

In het programma, dat een uur duurt, zal de 56-jarige ster overal ter wereld reizen om daar gesprekken te voeren met de lokale bevolking. OWN spreekt van een nieuwe soort Oprah-show waarin de gastvrouw haar kijker zal meenemen van de Taj Mahal tot de Muur van China.

Talentenjacht

Andere programma's zijn ondermeer een talentenjacht om de volgende grote televisiepersonaliteit te ontdekken, zeg maar een zoektocht naar een opvolgster voor Oprah.

Daarnaast zal er ook een realityshow te zien zijn met countryzangeres Shania Twain en een serie over creatieve "visionairen". Regisseur James Cameron van de film Avatar en de excentrieke popzangeres Lady Gaga zullen alvast te zien zijn in dat programma.

Vorig jaar maakte Oprah al huilend bekend dat ze in september 2010 zou stoppen met haar gelijknamige talkshow. De show wordt al 25 jaar lang uitgezonden in 145 landen.

De Amerikaanse talkshowster Oprah Winfrey lanceert op 1 januari haar eigen netwerk, The Oprah Winfrey Network (OWN). OWN is een samenwerking tussen Winfrey's bedrijf Harpo Inc en Discovery Communications. De zender komt in de plaats van Discovery Health Channel en zo'n 80 miljoen Amerikaanse huishoudens zullen het nieuwe netwerk kunnen ontvangen. Met haar eigen netwerk wil de televisiester haar kijkers inspireren en ervoor zorgen dat ze worden wie ze willen zijn op hun beste dag. Dat zal ze onder andere doen met een eigen programma, "Oprah's Next Chapter". In het programma, dat een uur duurt, zal de 56-jarige ster overal ter wereld reizen om daar gesprekken te voeren met de lokale bevolking. OWN spreekt van een nieuwe soort Oprah-show waarin de gastvrouw haar kijker zal meenemen van de Taj Mahal tot de Muur van China. Talentenjacht Andere programma's zijn ondermeer een talentenjacht om de volgende grote televisiepersonaliteit te ontdekken, zeg maar een zoektocht naar een opvolgster voor Oprah. Daarnaast zal er ook een realityshow te zien zijn met countryzangeres Shania Twain en een serie over creatieve "visionairen". Regisseur James Cameron van de film Avatar en de excentrieke popzangeres Lady Gaga zullen alvast te zien zijn in dat programma. Vorig jaar maakte Oprah al huilend bekend dat ze in september 2010 zou stoppen met haar gelijknamige talkshow. De show wordt al 25 jaar lang uitgezonden in 145 landen.